Räv...

Hej!

 

Efter att Jagr nu klarat sina priser i ÖKL så väntar alltså elitklass. Kraven och svårigheterna ökar ju där en del. Här gäller det alltså att tänka sig för och skynda lite långsamt. Utmaningen på vattnet ligger i att ha ett fungerande utkommando. Utmaningen i rävsläpet är dels ett nytt vilt och dels tyngden. Jaana och jag förespråkar att försöka dela upp momenten i begripliga delar. Risken att jag som husse gör fel minskar dramatiskt om jag bestämmer för vad jag ska träna, innan jag sätter igång. Lätt att säga, svårare i skarpt läge...

Just nu är fokus på räven. Jagr är ju en rätt liten och lätt hane. Han har dessutom varit lite slarvig i att ta ett bra grepp. Dåligt grepp och tung apport är ingen lysande kombination. För att slippa bråka med räven, så tränar vi styrketräning med tunga dummies. Kort och ofta för att hålla motivationen uppe. Jag tror på devisen att det som görs motvilligt blir sällan bra. (jmf husse ska dammsuga). Jag har inga bra tips på hur jag ska lära Jagr ta ett bättre grepp. Jag satsar helt enkelt att han kommer lära av sina egna misstag. Ju tyngre dummie desto mer måste han väga av greppet för att inte tappa den på vägen in. Jag tror det kommer lösa sig. Men vi är givetvis tacksamma för tips...

 

Utmaningen med nytt vilt, dvs räv, tränar vi separat. Korta sträckor och med mycket motivation. Jagr tycker det är kul och det är där jag tror framgångsreceptet ligger. I helgen som gick fick jag se ett litet framsteg. Jagr tog ett så bra grepp att han lyckades galoppera med räven till mig. Jubel och fanfarer!

 

Att få tag på apportvilt är ibland inte det enklaste. Tipset är att lägga ut många krokar, och i god tid. Många idoga rävjägare förstår inte att det finns dem som gärna har ett par unga rävar i frysen. Fråga runt lite i grytjägarkretsarna och be dem höra av sig om de får tag på något.

 

Lycka till! //Peter

Gamle Keron fick uppleva en rävdubblé på en vinterfjälljakt...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-