Några ord om oss...

Jaana Tengman 740904
Som liten hade jag lapphund & samojed, sedan blev det två settrar. Jag började träna och tävla lydnad och bruks i Skellefteå hundungdom med USM-silver som bästa resultat. Schäfer och bordercollie var en dröm, men så blev jag övertalad att skaffa en vorsteh när det var dags för en egen hund. Så 1991 kom Zolo in i familjen och jag tog även jägarexamen. Med Zolo blev det inga stora medaljskördar, men jag var såld, draghundskörning -  är min sport. Efter det har det inte varit någon tvekan - vorsteh är rasen för mej. Biggles och jag blev världsmästare 1997, tog två silver 1999 och med honom blev det mängder av andra medaljer. Jag har också haft förmånen att spendera 10-12 år med Keron & S(drag)CH Sta-Nita's Best.

Nu har vi tre vorstrar hemma J Huldremyras ELV Grizzly de Luxe, J Masterbakkens AEO Arktis och Åfjällets A'Polar. Fågeljakten har tagit över som intresse mer och mer. Numer tillbringar jag så mycket jag kan av året i fjällen och i skogen, men givet blir det fortsatt träning nästan varje dag för skidåkningen. När jag inte jagar eller tränar så återfinns jag som tf Klinikchef på Distriktsveterinärerna i Skellefteå.


> Mail till Jaana.
Telefon 070-264 83 45

Söderbodan en vacker vinterdag...

Peter Nilsson
731010
Född i Byske och uppväxt bland travhästar och skogstraktorer. Jakt i alla former har alltid varit ett stort intresse som påverkat all fritid på ett eller annat sätt. Det började tidigt med luftgeväret och smygjakt på den nyklippta gräsmattans björktrastar. Åren gick och i början av 90-talet jagade jag ikapp en snygg tjej med en dreglande vorsteh. Nått år senare skaffade jag istället min första och absolut sista finnspets. Samtidigt gick flyttlasset till Luleå för att skaffa sig en bra utbildning och massa studieskulder. Jaana fick mig att inse att även en vorsteh går att jaga med. Och nu är man fast, Jaktfröydens Jagr heter senaste nytillskottet. Vid sidan av jakt efter älg, rådjur, skogsfågel, ripa, sjöfågel, bäver samt pyssel med gården, skogen, traktorn och sin kära hustru så måste man ju jobba också. Förnärvarande, jobbar jag som sågverkschef på SCAs sågverk i Munksund i Piteå.


> Mail till Peter
Telefon 070-310 46 05