Elräkningar och klänningar

 

Hej!

 

Jaana är i Dusseldorf och praktiserar sin skoltyska - aus...bei...mitt...nach...zeit...von...zu, und so weiter.

 

Här hemma har veckan sin gilla gång. Eller, egentligen inte. Blodtrycket är fortfarande högt efter att ha granskat en ohälsosam elmarknad med skenande elräkningar. Inte blev det bättre då unghundarna sen likt två magneter satt ihop i glada brottningsmatcher så fort man tittade bort. Gamle Iver suckade bara och kröp ihop i soffan. Det är något visst med gamlingar ändå...


För att komma på andra mer harmoniska tankar gick vi till garaget. Där hade en räv tinats för en liten apportträning. Både Jagr och Lynx fick bekanta sig med mickel, och göra några små kravlösa övningar. Jag satte hundarna, la ut räven lite dolt och sa bara varsågod. Först till Jagge, som kom glatt tillbaka med räven, men greppet var väl inte det bästa. Samma lika för Lynx. Även han kom tillbaka med räven, dock med ett stadigt bakbensgrepp. Inget att bråka om. Tids nog kommer de på hur man ska väga in ett bra grepp på en sladdrig räv. Vi har inte bråttom, än ska vi inte upp i elitklass.

 

På fredag är det gala i Schtaan. Jaana ska dit och representera. För tillställningen har hon beställt en ny klänning via nätet. Jo, du läste rätt. Inget i GoreTex eller så. Igår damp stassen ner i brevlådan. Jaana undrade om jag kunna se om den skulle passa. Hmm, hur fasen gör man det? Lånar hem en annan fru? Provar på sig själv? Håller upp framför spegeln? Vad ska man ha under, över, till? Nja, det blir till att hålla tummarna - one size fits all!

 

Vi ses!

 

 

 

Lynx söker grepp...
Lynx greppar ett bakben, och visst det funkar det med...
Jagge siktar lite mer mitt på...
Lite tungt är det husse, men se hur duktig jag är...
Tunga apporter kräver träning - Iver har provat det mesta.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-