Sommarsemester och nytt jobb...

Hej,

 

Just nu är jag inne på min sista arbetsvecka innan det blir sommarsemester. Ni som känner oss vet att Tengman-Nilsson’s normalt inte tar ut någon ledighet sommartid. Men i år blir det ett undantag. Huvudanledningen är att jag Peter byter jobb. Efter 12år i samma bransch på tre olika företag är det dags för nya upptåg.  Jag byter spån och sågverk mot sten och gruvor. Efter jag meddelade att jag sagt upp mig har jag mött kommentarer som:
- Men hur kan du sluta, jag trodde du trivdes?
- Ska du sluta redan efter 5år, varför det?

Tack, jag har trivts alldeles förträffligt. Kanonjobb med mycket trevliga människor i och runt ikring firman. Men man bör byta innan ”bäst-före-datumet” går ut. En reflektion är att den lite yngre generationen är mer nojig över ”bäst-före-datum” än den äldre (jmf mjölk, grädde etc). Och med det vill jag antyda att jag fortfarande anser mig vara 25…

 

Ett annat svar har varit att ”jag vill inte bli gammal och bitter och sen dö nyfiken”. Många äldre är rörande överens om att man med åren ångrar mer det man inte gjorde än det man gjort. Med det vill jag påstå att jag är gammel-klok trots att jag bara är 25…

 

Om inte det övertygar har jag lagt till att ”ointelligenta människor gör gamla misstag – smarta människor hittar på nya”. Detta kräver ingen vidare förklaring utan får tolkas fritt!

 

 

Mot nya djärva katastrofer! //Peter   ;-)

Kommentera gärna inlägget:

I sommarvärmen är det vatten som gäller....

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-