Blocket...

Go fredag!

 

Regnet öser ner. Pågående husrenovering har legat berövligt stilla under den inledande jakten. Tanken att hoppa i arbetskläderna istället för att springa i tjäderlöpor har varit både främmande och en aning obehaglig. Tyvärr finns det ju måsten. Huset måste bli klart innan det blir alltför kallt. Måsten kan dock lösar med pengar. Men är plånboken för tunn får man jobba själv istället för att leja någon annan medan man jagar...

 

Ett sätt att få in pengar är att sälja saker man inte behöver. Under renoveringen har en och annan sådan pryl hamnat i garaget, i väntan på hugg på någon spekulant. De flesta har nog provat göra affär på Blocket, där gamla grejer byter ägare (numer finns där även kontaktannonser...).

Tyvärr, finns de folk (förmodligen oftast män) som blivit Blocket-beroende. Varje dag kollas de senaste annonserna. Vad är ute till försäljning? Och inte minst, vem säljer vad och varför?

...Men va fasen, ska en Johannes i Drängsmark sälja skotern? undra om det är frun som krånglar?

...Men va faruln, ska en Kalle i Fällfors sälja Mercan? undra om han har problem med jobbet? 

...Men va fanken, ska en Pelle i Byske sälja sommarstugan, undra om det är hälsan?

 

I mindre byar och samhällen har Blocket fått en betydligt större uppgift än att bara förmedla mer eller mindre begagnade varor och livskamrater. Internet-sidan är även en skvallercentral. Folk håller koll på varann, på lite lagom bekvämt avstånd och fyller själva i den information som saknas. 
He som sagts och hörts av många - he jer ju sant!

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-