Nya erfarenheter!

Provgruppen på söndag - Peter & Jagr, Sabine & Eddie, Jaana & Lynx, Magnus & Lisen, Svante & Milito. Foto: Sabine Tofftén Provgruppen på söndag - Peter & Jagr, Sabine & Eddie, Jaana & Lynx, Magnus & Lisen, Svante & Milito. Foto: Sabine Tofftén

Tre glada norrlänningar packar in sig i en alldeles för liten Passat och drar söderut. Eller två (Jaana & Svante Morén) tar bilen och en kommer flygandes efter som någon annan lyxlirare (Peter). Åksjuketabletter inmundigas och "Destination Gotland" blir verklighet.

 

Väl över på "öen" så tar vi en kort men välbehövlig sightseeing runt ringmuren innan vi möter upp fältexperten Sabine Tofftén som lotsar oss genom en snabbkurs i hur man attackerar stubbar, gräsmarker, svartjord, ängen och allehanda nya underlag.

 

Tja, man kan väl lugnt säga att på fredagkvällen var det ett gäng trötta norrlänningar som innan dom somnade funderade på om det verkligen var en så himla smart idé att starta på jaktprov efter 90 minuters inkörning?

 

Nå, väl ute i marken på lördag möts vi av strålande väder, en provgrupp som är mer än generösa med råd, tips och hjälp. En domare som gör allt han kan för att vi ska få visa våra hundar och trots en trevande start så får vi en heldagskurs i hur ett fältprov går till. Rapphönsen är skygga och fasanerna svåra, men vi lär oss hela tiden och summerar dagen som väldigt lärorik! Kvällen spenderas på den gemytliga lokala pizzerian tillsammans med andra provdeltagare och historierna är många.

 

Söndagen gryr med om möjligt ännu bättre förutsättningar vädermässigt och vi drar återigen ut i solen. Hundarna verkar ha fått kläm på vad som gäller och vi som förare har nu tenta på gårdagens utbildning. Lynx söker fint och ordnar ett bra fågelarbete på fasan som resulterar i 1ÖKL. Jagr har även han ett fint jobb på fasan och går till 2EKL. Svantes Milito har ett par chanser men får inte till det där sista för ett betyg. Vi summerar helgen som väldigt lyckad, men inser att det inte kommer ges tid för några långa avskedsord då färjan väntar... 

 

Vi hastar in i bilen, flyter över till fastlandet och jagar två dagar. Känns toppen att avsluta med avslappnad jakt på det för oss nu lite mer bekanta underlaget.

 

Nöjda med veckan tar vi oss hem med fina minnen, massa lärdomar, ett knippe goda fasaner och härliga nya vänner som vi hoppas få se här uppe i skogarna till hösten!

 

Stort tack till alla vi träffat för att ni förgyllde vår resa, för att ni delat med er av er kunskap och på ett sådant generöst sätt hjälpt oss att bli ännu lite bättre!

Extra tack till Sabine & Fredrik för ert engagemang i vårt äventyr!

 

Nu väntar en rejäl hög med tvätt och förhoppningsvis några goda fasan-middagar :)

Taggiga snår hindrade inte Lynx framfart...
Ett soligt prov på Gotland gav mersmak - lite skillnad mot vad vi är vana ;-)
Fältjakt - En glad Svante efter ett bra apportarbete med Milito...
Jaanas Beretta visade sig funka finfint på fasaner...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-