Ny vecka...

Hej!

 

Ny vecka och enbart tre hundar igen. Tikarna återvände till Boviken redan i fredags. Men för att det inte skulle bli alltför tomt kom Rally, Altersundets Materazzi, på besök i lördags. Våra grabbar börjar vara rätt vana med diverse inneboende. Så tre eller fyra hanhundar spelar ju ingen större roll. Det tog inte många minuter innan hundsängen var fylld till bredden. Mysigt tyckte Jagr och Lynx. Men nu är ordningen återställd igen. Ny vecka och endast tre vorsteh hemma. Nästan lite för lugnt...

Under kalla vinterkvällar är en lite het värmande soppa inte fel. Här är receptet till en nybliven favorit - Het sparrissoppa

4 stora charlottenlökar
400gr sparris
2-3msk flytande kycklingfond
1dl vitt vin
3dl kokande vatten
3dl vispgrädde
Cayennepeppar
Vitpeppar
Salt
Smör
Västerbottensost

WB-flarn:
Skiva WB-osten, lägg på bakpapper och gratinera i ugnen på 225grader tills ostflarnen fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Soppan:
Skär av sparrisknoppen, och skär upp resten av sparrisstjälken i centimeterstora bitar och koka ca 5min. Häll av vattnet och ta upp sparrisknopparna. Hacka lök och bryn i lite smör. Slå på vinet och låt sjuda en stund. Häll på grädden, i med sparris hacket, fonden. Låt sjuda under lock i ca 10min. Smaka av med salt, cayenne- och vitpeppar. Mixa soppan helt slät, häll upp i skålar och garnera med sparrisknoppar och WB-flarnen. Servera med ett gott bröd, som t e Jaanas surdegsbröd. Mums!

Rally, Jagr och Lynx
Fullt ös på isen...
Jagr spanar efter rådjuren som brukar hälsa på...
Snön ligger djup även för en långbent Lynx...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-