Formtoppning...

Hej!

 

Det börjar vara hög tid att formtoppa - hunden och skytteformen.

 

Det är med andra ord bråda dagar. Hagelskyttet känns bra, det har vi idogt tränat hela sommaren. Men på lördag vankas ändå en sista putsning. kulskyttet känns lite mer darrrigt. Igår sköt jag mig ändå godkänd på det s k björnpasset. Lite för enkelt, så jag bad om att få testa lyckan på löpande björn. Direkt sjönk självförtroendet. Eller insikten av att inte skjuta på en springande nalle steg...

 

Det gäller även att formtoppa hundarna, och då inte bara den fysiska kapaciteten. Varje klok hundägare ser till att ha hunden i bra kondition innan jakten. Det är liksom en självklarhet. Men det finns så myclet annat man kan göra. T ex stämma av läget med kastapporten. Det känns kanske så enkelt och självklart att det inte tränas. Gå inte i den fällan. Ta fram hagelbössan och tina lite vilt. Låt dig inte luras av att kastapporterna gått bra med dummies och startpistol ute på något fält eller hemma på gräsmattan. Kliv ut i skarpt läge istället. Ut på en myr eller hygge. Bli inte förvånad om din hund triggar lite extra. Hellre ett utvecklingssamtal där än att stå med lång och pinsam näsa på något prov. Den som har ambitioner att nyttja vovven på sjöfågeljakt har också anledning att köra lite basic kastapportträning...

 

Vi ses! //Peter

Snart gåspremiär...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-