Konkurrens...

God torsdag!

 

Nja, så jävla bra började den inte förresten. Ibland sliter jobbet lite extra. Är man lat och svag så kan det kännas lite motigt i bland. Men oavsett hur död, rutten och surjäst man än känner sig finns en medicin som aldrig sviker - en sväng ut i markerna med hundarna. De får en verkligen att glömma alla bekymmer. Den gamla devisen håller - det går inte bromsa sig ur en uppförsbacke.

 

Sagt och gjort - bytte snabbt kläder efter jobbet och kommenderade grabbarna att gå vid sidan. En apport hängde också med. Lynx fick börja att sträcka på benen, vilket han gör med både bavur och frenesi. Men Lynx-Laban-Lo-Tengman, som hans fullständiga arbetsnamn lyder, hann inte långt förrän nosen satte stopp. Stramt stånd ute på en av de soliga åkerlapparna nedanför huset. Men någonting så underbart perfekt läge att testa en liten konkurrenssituation. Jomenvisst, tänkte jag och släppte på både Jagr och Iver. Jag hade inte en minsta tanke på att detta kunde bli ett rejält cirkusnummer.

 

Kolla in filmen här under så får du se vad som hände.
Läs sedan vidare...

 

Efter denna lilla övning var alla mina bistra tankar som bortblåsta.
-  Lille Lynx hittade fågel - bra.
- Lille Lynx stod för fågel - mycket bra.

- Jagr och Iver sekunderade - ännu lite bättre.

- Lynx, Jagr och Iver reser på kommando två rapphöns - underbart.
- Alla tre är hyfsat lugna på kommando - livet leker.


Ibland har man bra tur. Inte att hundarna lydde (...ta i trä) utan att jag min arma krake kom på att nyttja situationen och testa lite konkurrens. Hellre testa hemma och kanske få korrigera lite än att vänta till skarpt läge på något jaktprov (där får man inte korrigera...). 

 

Vi ses!

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-