Provkritik....

Hej,

 

Ikväll damp provkritiken ner från Klimpfjäll. Ganska trevlig läsning.


Lynx - kritik fält UKL 29:e april:

Startar dagen med lätt elegant sök med stor vidd. Föraren håller igen hunden senare på vidden och det ser mycket bra ut. Stånd, visar tyvärr en alltför försiktig avance. Ripa upp, lugn i skott och flog. Provas på kast apport,u:a. En hund som har tiden framför sig.
Fart:4 Vidd:4 Reviering:4 Följsamhet:4 Stånd:4 Avance:2

 

Jagr - kritik fält ÖKL 29 april:

Visar upp ett sök med bra fart, vidd och reviering. Anpassar söket mycket bra till terrängen. En energisk och följsam hund, fågel lättar framför Jagr som är helt lugn. Stånd senare under dagen. Reser bra. Lugn i skott och flog. Håller sin stil hela dagen. Tröttas ej efter en lång jaktdag.
Fart:4 Vidd:4 Reviering:4 Följsamhet:4 Stånd:4 Avance:4
 
Jagr - kritk fält UKL 30:e april:
Söker i en lätt trevlig aktion, med bra vidd och utnyttjar vind och terräng bra, en trevlig hund att se i sitt arbete. Stånd ,ripa upp, helt lugn i skott och flog, tyvärr ingen avance för att ripa lättar före. Jagr tröttas ej efter denna dag på fjället. Provas på kastapport, u:a.
Fart:4 Vidd:4 Reviering:4 Följsamhet:4 Stånd:4 Avance:0

Kommentera gärna inlägget:

Lille Lynx står och Jaana på väg fram för att resa...

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-