Kvällspass...

Jomen hej igen,

 

Trots jobb och förpliktelser kan man ju försöka hinna ut en sväng innan allt skjutljus är borta. Visst kanske man skulle kunna jaga med pannlampa och reflex-väst på hunden. Men, nja…

Nåväl, Jaana lurade upp mig till våra marker i Krokliden. En kort sväng med Jagr hanns med innan mörkläggning. Regnet öste ner – mysigt. Ett kort släpp ut över ett kalhugget berg gav dock resultat. Vi hann inte gå långt innan en skygg orrkull tog till vingarna. Ett par ängliga orrar till avvek från hygget på ca 80m håll. Men som så ofta, en kaxig rackare stannade kvar, lite för länge för hans eget bästa. En grann orrtupp dessutom. Det började skymma på en aning när Jagr sen stod för en löpa ute på hygget. Jag var rätt säker på att det var orrarna som löpt omkring. Vi tog dock an löpan med laddad Beretta och raska steg. Efter ett par 50-tal meter tog en hygglig tjädertupp till vingarna. Hans sista flygtur. En tupp av vardera slag på en knapp timme är helt okej. Hemma i stugan väntade Jaana med trötta hundar och en utsökt middag – kan man få en bättre after-work?

 

Dagens tips – om det regnar eller just slutat regna kan hyggen och hyggeskanter bjuda på fin skogsfågeljakt…

 

Vi ses//

Stugväggen i Krokliden brukar bära fågel...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-