Famous for a reason..

Hej!

 

Den lite kaxiga rubriken kräver en förklaring. Vi har varit i Åre och förlustat oss. Den årliga jakt och vildmarksmässan Fäviken Game Fair har nämligen gått av stapeln. Det är lite svårt att förklara för en som inte varit där. Men tänk Roskildefestival slash Gröna Lund men för jägare, så fattar du bättre.

 

I år blev det en synnerligen lyckad tillställning för Tengman-Nilssons. Allt vi företog oss gick liksom bara så bra. Jaana inledde med att köpa en lott. Vips hade vi vunnit hotellvistelse i anslutning till Riksprovet och en årsprenumeration på någon jakttidning. Bra start. Därefter ställde vi upp med Lynx och Jagr i den anrika Fäviksapporten. Den som snabbast fixar en kastapport på vatten, sedan en på land och sist en liten dirigeringsapport vinner. Lynx var snabbare än brorsan Jagr och alla andra deltagare. Han kammade alltså hem hela pengapotten! Jaana firade med att inhandla en ny goretex-jacka. Solen sken i kapp med oss...

 

Senare var det dags för Fäviken Grand National - ett mini jaktprov på tid kan man säga. Två utsättningsburar med levande duvor placeras ut i provområdet. På max tre minuter ska hunden söka, finna och stå för duvorna. Föraren ska sen avancera, duvan skickas iväg, skytten saluterar duvan och sen ska hunden utföra en omedelbar kastapport. Fyra domare betygsätter hundens och förarens jobb. Totaltid minus domarpoängen blir hundens sluttid. På fredag kom Iver på en snygg tredjeplats. Jagr var snäppet snabbare och blev 2:a men fick se sig slagen av en irländsk setter. Nåja, vi surade inte för det utan gladdes åt ytterligare fina priser. På lördag tog vi revansch. Jagr vann hela tävlingen. Förutom en ansenlig vinstsumma så fick vi en del coola priser från en ripwhiskey-tillverkare med slogan "Famous for a reason"...

 

Innan vi vände skutan hemmåt valde vi att bestiga densamma. En nätt promenad upp till toppstugan på 1420m, en snabb våffla och sen knata ner igen. Det kändes som en bra liten övning inför kommande fjällvandringar.

 

Stort tack till alla andra som var med. Vi ses nästa år igen.

Till er som inte var där - boka in sista helgen i juli redan nu!

 

Vi ses!

 

 

Lynx och Jaana vinnare Fäviken-apporten...
Jagr laddar upp minuterna före start i Fäviken Grand National...
Fikapaus vid toppstugan på Åreskutan...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-