Vårluft....

Hej och hallå,

 

Vintern verkar ha fått bråttom att vika hädan. Åskilliga plusgrader, snöslask och allmänt dåligt skoterföre. Skidföret är också på upphällning. Trist, om man är vän av vinter. Som ni förstått gäller det båda Jaana och mig. Vår i luften är inte något att yvas över. En hel vinterutfodring av svindyr hundmat tinar fram runt tomten, och doftar - en doft av vår. Som om inte det vore nog underbart börjar det knoppas i träden. Alarna är speciella för oss pollenallergiker. De inleder liksom vårens helvete, med rinnande näsa och svullna ögon. Jag misstänker än en gång att det är läkemedelsindustrin som hittat på alla allergier. Inga allergiker, ingen försäljning av pollenmedicin.

 

På tal om pollenmedicin. På en tjänsteresa till grannlandet i öster blev jag stoppad i tullen. En glad knarkhund nosade upp mig rejält. Jag blev omedelbums misstänkt. Mina förklaringar till att vi hade hund hemma, och att det var det som fångat labradorens intresse imponerade föga. Den finske tulltjänstemannen visade bestämt in mig i ett bås. Jag anade det värsta - gummihandskar. Jag kallsvettas igenom visiteringen av väskan, vilket förmodligen skärpte misstankarna mot mig. I väskan fann tullaren min pollenmedicin - aha exctasi, perkele! Men det löste sig. Till slut fick jag dock lämna tullarna, och återgå till mina kollegor. De trodde inte ett ögonblick att gummihandskarna aldrig kom fram...

Det börjar nu vara hög tid att fundera på lite hundträning. Om du är sugen på någon av våra eller SVK's kursaktiviteter är det bara att höra av sig.

 

Vi ses!

Med våren drar diverse hundkkurser igång, t ex i apportering.
En fördel med våren, är bäverjakten...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-