"UT" & "STYRKETRÄNA"

God onsdag!

 

Igår kom både Jaana och jag hem trötta och eländiga efter ännu en hård dag på jobbet. Bästa sättet att rensa huvudet är att ta hundarna till skogen och köra några korta träningspass. Sagt och gjort. Vi inledde med lite apport-styrketräning. Målet är ju att klara tunga rävspår i elitklass, och då måste man styrketräna lite. Speciellt om man heter Jagr och är liten och klen. Nu vill jag INTE höra någon säga "sådan husse sådan...". Lynx behöver definitivt inte styrketräna. Han är liksom seriefiguren Obelix, onaturligt stark. Vi undrar om han ramlade ner i någon liknande elixir-gryta som valp. Då Jagr får kämpa och slita med våran tyngsta dummie, kan Lynx kosta på sig att stanna och slöpinka med apporten i fast grepp. Det bekommer honom inte det minsta. Nåja, Jaana får slipa vidare på inkallningen lite...

Vi hann även träna på ut-kommandot. Utan ett fungerande "ut" kommer man få problem, både på prov och riktig sjöfågeljakt. Vi hittade en lämpligt rak traktorväg och körde några övningar. Det gäller att göra det lagom svårt, så att hunden fattar. Därefter bygger man upp avståndet eftersom.

Innan kvällen var till ända han vi med ett par spår också. Jaana har kommit på en bra metod att få ner farten och öka spårnoggrannheten. Både Jagr och lynx har haft för bråttom och spårat alldeles för yvigt. Längs spåret lägger vi ut några små belöningar i form av korv eller hundgodis. Vi spårar sen enbart i lina. Detta ger resultat. Nu är nosen nere i backen och farten är mer lagom. Det tar sig!

Vi ses!

Även tunga apporter ska kunna hämtas med fart och glädje. Freddes Dekker (Zacke) är ett bra exempel på det.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-