Visdom...

Jo men hej igen,

 

I skrivande stund befinner jag mig på ett lite nedgånget skamfilat hotell i Söderhamn och funderar på gårdagen.

Jag träffade då nämligen en mycket intressant man, full av visdomar. Syftet med vårt möte var att benchmarka lite, dvs utbyta erfarenheter och jämförelser företagen emellan, och tänka lite utanför "lådan". Föga intressant på detta forum kan tyckas, men lika fullt jodå. Mannen satte omedelbara och påtagliga intryck på sin omgivning, så även på mig. Han var lite till åren och dessutom klok. Det sistnämnda är ju svårare att uppnå än det förstnämda. Till skillnad från många andra män i hans ställning fanns där något mer. Han var hungrig och nyfiken, och inte det minsta intresserad av sina egna tidigare meriter. Hans utmaning låg i att ständigt göra något lite bättre imorgon. På frågan vad det var som gjort dem så framgångsrika inom sitt område, svarade han:
- Inget märkvärdigt alls. Man måste agera och få saker ur händerna bara. Hellre gör jag något nästan rätt än att göra det exakt fel!

 

Detta svar etsade sig fast i mig och visst tusan har gubben rätt. Det funkar ju på det mesta. Inte minst i att träna och nå önskad framgång med sin jakthund. Man måste våga prova sig fram och träna på det man inte är nöjd med. Hellre testa och få det nästan rätt, än att inte testa alls och få det exakt fel!

 

Go natt!

Kommentera gärna inlägget:

Vår kompis Lilian Westerlund in action på fasanjakt. Mycket på denna bild måste tränas. hunden ska vara lydig, skyttet ska funka, liksom den efterföljande apporten...

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-