Vårprov...

Hej,

 

Snart april - månaden då många av vårproven hålls här uppe i norr. För något år sedan fördes en ganska livlig debatt huruvida vi skulle ha vårprov i vorstehklubben eller inte. De kritiska rösterna menade att ett jaktprov på vårfjället var alldeles för enkelt. Halvtama fåglar och finfina vitringsförhållanden gjorde att vilken byrakka som helst skulle klara höga betyg. Förespråkarna menade att proven inte alls alltid var så enkla. Ibland är föret tungt och det krävs en rejäl dos jaktlust för att orka fullfölja en provdag. Om man nu anser att ett betyg på vårfjället inte är lika mycket värt som ett dito på hösten, måste man ju få tycka det. Det står ju var och en fritt att läsa provkritik och syna provdatumet. De kritiska rösterna verkar ha tystnat och vårproven består. Och bra är väl det. Det är inte provdatumet som avgör prestationen...

 

Jag minns fortfarande Ivers allra första prov på ett tungt vårfjäll i Abisko. Få hundar klarade ett betyg denna helg. Många vek ner sig i det tunga föret. Här fick man verkligen se vilka hundar som hade motor!

 

Vi ses!

Iver i väntan på släpp....
Det var inte bara hundarna som hade det jobbigt. Provgruppen fick slita i det lömska föret....
Fotografen fick sig många skratt. Man kan tro att fjället var fyllt med skidovana sörlänningar....
Det var glest med ripa, och de få vi fann var onödigt skygga...ser du ripkallen?
Solen visade sig stundtals och då passade vi förstås på att fika...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-