Uppenbarelse...

Hej!

 

Jaana, Jagr och resten av Lag 33 från Skellefteå kör så det ryker i årets upplaga av Vindelälvsdraget. De ligger på tionde plats efter första dagen. Här är länken du hittar all info på:

http://www.vindelalven.se/vdrag/swe/default.cfm

 

Hemma vid är allt sig rätt likt. Iver, Lynx och jag har börjat riva lite i huset, inför stundande storrenovering. Utrensning av sovrummet pågår. Vid sidan av detta har jag varit på jaktledarmöte.

 

Vi tar det från början. Alla har kanske inte varit på ett fullvärdigt årsmöte för ett älgskötselområde. Tur är väl det, man löper nämligen en stor risk att tappa all jaktlust. I bönhuset i den lilla byn Finnträsk skulle vi samlas. När jag kom fram var det redan nästan fullt i lokalen. Jag var inte sen, de andra var bara tidiga. Otroligt angelägna om att inte missa en minut, som om det var en händelse över det vanliga. Nåja, jag klev in, hälsade hej och hallå och slog mig ner. Blicken svepte runt i lokalen. Väggarna var fyllda med allehanda väggbonader, med tydliga budskap - vi var i herrens hus, ”missbruka inte herren din guds namn”. Blicken tog ett nytt svep, ut över församlingen. Det första ord som slog mig var – geriatrik. Framtiden för älgjägarkåren såg mycket dyster ut. Ett 50-tal grånade äldre herrar satt och diskuterade i mun på varande. Älgtilldelningar hit och älgbetesskador dit. Hundar här och snödjup där. Alla pratade, ingen lyssnade eller hörde vad den andre sa. Jag gjorde ett snabbt överslag och kom fram till att på 5-10år är det bara jag och en handfull älgjägare kvar.  När herr ordförande tog till orda tystnade församlingen. Höstens avskjutning och uppskattade älgtillgång avrapporterades jaktlag för jaktlag. Spänningen var olidlig. Jag höll mig dock vaken. Någonstans på väg mot det utlovade kaffet kom den – uppenbarelsen. En tydlig och klar affärsidé låg framför mig. Det kommer behövas professionella jägare, och det ganska snart. Älgstammen växer och jägarkåren dör på grund av ålderdom.

 

Vi ses!

 

Kommentera gärna inlägget:

Iver är med på älgjakt, har just spårat en kalv åt lillebror.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-