Sunday bloody sunday...

Söndag kväll.

 

Är man inte djupt och strikt troende är söndag definitivt ingen vilodag. Kanske är söndag en av de stressigare dagarna, då den tyvärr är helgens sista dag. Det gäller ju då att krama ur allt man bara kan. Hemma i Söderbodan är inget undantag. En kort summering:

- Så in sista viltåkern...
- Skruva golvlister i köket...
- Städa och skura upp den inglasade altanen...
- Pusta fönster...
- Jaana tog ett träningspass på rullskidorna...
- Utfodra fasaner och rapphöns...
- Ett träningspass med hundarna för att slipa på apporten...
- En behövlig kaffepaus när Mattias och Jessica kom på besök...
- Baka surdegsbröd och pizza...
- ...

 

Några ord om dagens lilla apport-träning. Vi kan kalla den ett kort precisionspass. Några olyckliga måsar och en stackars rapphöna fick bistå övningen ute på gräsmattan. Alla tre hundar fick vara med - samtidigt. Eller, två ser på medan en jobbar, vilket är bra för stadgan. Iver och Jagr "parkerades" och Lynx fick inleda. Fyra fåglar bars ut 5-10meter. Husse valde sen i vilken ordning de skulle hämtas in. Fokus var just på hundens fokus. Dvs rakt ut till rätt fågel, bra grepp, direkt inlevernas. Inget tjafs - jobbet skulle göras med precision. Syftet var att skärpa upp unghundarna en aning. Lynx är ibland lite väl burdus, speciellt vid upprepade apporter med kast och annat uppiggande. Jagr är heller inte fulländad. Han är av och till lite slarvig i greppet, vilket måste slipas till. Övningen gav resultat.

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

En av våra fasanhönor ruvar fortfarande - vi väntar med spänning!
Tuppen vakar stolt över sin dam...

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-