Skogsjakt...

Premiär och skogsjakt - det hör liksom ihop!

Skogsjakt är något alldeles extra. Jag vet, man ska inte jämföra olika jaktformer och underlag. Det är liksom upplagt för diskussion, av det mer meningslösa slaget. Men jag kan inte låta bli att tycka att skogen ger en extra kick. Anledningen är kanske att framgångsrik jakt här ställer rejält höga krav. Som alltid krävs en lydig jaktsugen hund för att skörda framgång. Men det räcker inte. Det ställer även påtagliga krav på mig som jägare.  Jag bör kunna min mark. Jag måste föra min hund med förstånd och koncentration. Jag måste läsa vinden och ha koll på sökarbetet mest hela tiden. Jag måste ha ork och vett nog att hänga med på långa vindlande löparbeten, som kanske bara en bra vorsteh kan genomföra. och jag måste verkligen kunna hantera hagelbössan. Med andra ord är det jag som jägare som ställs på extra prov. Hunden blir ju inte bättre än jag gör den till. Allt detta gör skogsjakten lite svår - för än är man är ju inte fullkomlig. Men då är det ju så finurligt att lyckan blir desto större när man väl får till det. Vinsten står i proportion med insatsen...

En annan fördel är att man kan skörda annat än tjäderkött under sin skogsjakt. Bär och svamp bidrar också till hushållet. Nu är jag ingen stor plockare, av vare sig svamp eller bär. Men att få smaska i sig en rejäl operatoast av egenhändigt plockade kantareller är det närmaste en religiös uppenbarelse jag lär komma - amen!

 

Dagens tips - jaga mer, så går det bättre...

 

Vi ses! //Peter

Den rödgula trumpet svampen passar fint ihop med tjäderhönanas rostbruna bröst...när de möts på tallriken fullbordas giftermålet!
Jagr har visat fin form i skogen...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-