Bygglov...

ÄNTLIGEN !

 

Vi ser nu slutet på denna lilla upp-piffning av huset. Det började med att Jaana drog på affärsresa till Mexico. Jag passade då på att riva ut sovrummet. Upp med golv, fram med motorsåg och kapa ner lite väggar och riva ut diverse garderober. Jippi, sa Jaana när vi sedan sov i vardagsrummet.

 

Därefter raserade vi köket och badrummet. Vi bokstavligen grävde ut hela grunden. Motorsågen kom fram igen för att kapa ett jättehål i väggen, för att få plats med rejäla fönster. Vi myntade uttrycket "fondväggar är för folk utan utsikt", och flyttade ut i garaget.

 

Medan kök och badrum sakta med säkert kom på plats, passade vi på att gräva sönder hela gården. Nu var det dags för kulvert mellan hus och garage. Även jordvärmeslangen kom ner i myllan. Passade även på att förlägga elkabel och vattenledning till en tilltänkt fristående bastu...

Under pågående jakt fick det ju inte bli långtråkigt. Nu blåste vi ut gästrum och vardagsrum. Alla golv bröts upp, isolerades och förseddes med golvvärmeslang. Gästrummet fick nya väggar och nymålat tak. Nu i helgen blev det äntligen klart. Jordvärmepumpen brummar fin i garaget och det är varmt och skönt att tassa barfota.

 

Nu jävlar i hoppet får det vara nog för en stund...säger Iver, Jagr och Lynx! Äntligen hemma, Bygglov och alla andra missvisande hemmafixarprogram - släng er i väggen!

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-