Mera skog...

Hej igen,

 

Efter några inledande finfina dagar på hemmamarkerna runt Krokliden tog vi tältkåtan och drog inåt landet, för ett par dagars fortsatt skogsjakt. De milsvida myrstråken i Västerbottens inland visade sig vara väl värt ett besök. Gott om fågel och kanonväder. Vad mer kan man begära? Jo kanske att lövfällningen kunnat vänta lite. Orrarna var många men tyvärr mycket svåra att tas med. Många drog iväg långt innan hundarna ens hunnit få någon vittring. Andra lät hunden stå för dem men inte vi skyttar kunde komma i lagom håll. Nåja, vi ska inte gnälla. En och annan pippi fick följa med hem. Det fanns ju ripa också. Två saker minns vi nog lite extra.

Minne 1 - Lynx outtröttliga och systematiska sök. Fy fanken vad ett riktigt sök värmer. Att han dessutom visade upp hur man rapporter, höjde stämningen rejält. Att Lynx hade en bra nos visste vi redan, men att söket skulle funka så bra i skog det fick vi se nu!

 

Minne 2 - Jagr's rävjakt. Vi hade just fällt en ripa för Jagge. Vi släppte på igen och fick se honom i oerhörda hastigheter över ett hygge. Vi stod bara och gapade när han jagade ikapp en ungräv. Han försökte stoppa räven på egen hand men den bjöd på ilsket motstånd. Till slut ställde Jagr räven in mot en rotvällta. Husse löpte med hög puls över nämnda hygge och erbjöd aktiv dödshjälp. Detta är kanske den bästa rävapport-träning man kan få. Apport i skarpt läge - det triggar!!!

 

Nu väntar vi febrilt efter resultaten på Riksprovet...tills dess, stort grattis till alla vänner och bekanta som lyckats bra på de inledande proven. Ingen nämnd ingen glömd!

 

Jo förresten - stort grattis till Kristina Norberg och hennes Knut 2år. Första start på skogsprov gav ett första pris i ÖKL, i Alfta.


Vi ses!

 

Skogsmarker när de är som bäst...Jaana och Lynx trivdes!
Ännu en bra investering - i en tältkåta bor man kungligt!
Lynx kan nu även tjäder...
Lynx efter en bra stund i skogen...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-