Skoterbingo och harjaktsminnen...

Hej!

Idag lördag bevistade lillebror Patrik, Gräv-Greger, pappa Martin och undertecknad en skoterbingo – kan det bli mer norrländskt?

 

Ett par plusgrader, solen gassade och en hord skotrar drog västerut med start i Byske. På älven mellan broarna fick man lösa ett tävlingskort, sedan bar det iväg. Med jämna mellanrum var det en kontroll där man stannade till och fyllde i sitt tävlingskort. När man väl nådde målet väntade kaffe, smörgåsar och grillkorv. Mums! - He va folk ur huse, som vi brukar säga här i norra Västerbotten. Fritt översatt betyder det på vanlig svenska - en sjujäkla massa folk. Det var även en sjuhelsikes massa skotrar. Man fick se ett tvärsnitt över skotermarknadens totala utbud de senaste 25-30åren. Från nostalgi till "the shit", med andra ord.

 

På väg hem efter vägen, stötte vi ihop med några harjägare. Jag var bara tvungen att stanna och lyssna. Jodå, de hade drev. På färden hem kunde jag inte släppa tanken på hur mitt jägarliv kunde ha blivit. När jag var 20år jagade jag en hel del hare tillsammans med diverse gubbar. Jag blev så pass biten att jag tingade en valp. Tiken gick tyvärr tom och dog senare i den mystiska ”hunddöden” som härjade i trakterna norr om Skellefteå. Diverse hundgårdshundar och däribland många stövare dog på kort tid under oklara omständigheter. Det ryktades febrilt om diverse jakthatare och oförklarliga förgiftningar. Hursomhelst, det blev ingen stövare för mig. Istället blev det finsk spets, men det är en helt annan bedrövlig historia.

 

Väl hemma igen blev det åter en tur på skogen med grabbarna. Synen av harjägarna väckte jaktsuget. Hagelbössan fick följa med. Men, tyvärr lyckades vi inte hitta någon jösse denna vackra vinterdag…

 

Jag har även färska rapporter från ripfjället väster om Tärnaby. Polarna Per och Martin (riksprovsvinnaren UKL) åkte upp för några dagars ripjakt. De verkar vara vid gott mod trots att de inte hittat alltför mycket fågel. Föret är dessutom lite tungt. Men, hellre det än att sitta hemma och fantasi-jaga...

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Hygglig utsikt från norra Degerberget...
Gräv-Gregers rävvägg börjar fyllas på...bra jobbat.
Iver plöjer fram...
Jagr och Lynx sekunderar Iver, men ingen jösse hemma i den legan.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-