Renovering och vuxendamp..


Hej,

Här i Söderbodan pågår just ivrig planering av en nätt liten renovering – isolera golv, installera golvvärme, lägga nya golv, ny köksinredning, sätta in mer fönster, nytt badrum, gräva värmekulvert till garaget och gräva jordvärme, installera värmepump...pust!

 

Ju fler man frågar desto fler goda råd får man. Gör si och definitivt inte så. Av den anledningen ska vi nog inte fråga fler. En annan upptäckt är det enorma utbudet av prylar. Dra mig ända in i storskogen vad saker man kan välja mellan. Har man minsta beslutsnoja tillhör man en högriskgrupp. Det finns en överhängande risk att man blir utbränd bara av att kolla olika köksluckor, laminatgolv och duschmunstycken. Om man inte knäcker sig där är oddsen för ekonomisk härdsmälta bedrövligt låga. Ett som är säkert är att man ska akta sig för design. Ju mer design desto högre prislapp. Det finns även en annan baksida. Ju mer design desto snabbare kommer man vara fullständigt ute. " – Va? Har ni svarta vitvaror? Hmm, typiskt 2011" Sorry alla designers. Vi kommer inte köpa svarta vitvaror, eller en vattenfallsblandare till badrummet. Vi köper hellre hagelammunition...

 

Förutom för mycket pengar kostar en sådan här liten piffning även mycket tid. Den jobbigt hurtige Timell eller sjukligt mysige Ernst ger en mycket felaktig bild av vad man egentligen ger sig in på.  - TV ljuger! Så nu vet du det. Det kommer ta en jäkla tid, som man inte har. Tack och lov lider man av en rejäl dos vuxendamp. Det här ska bli kul!

 

Vi ses!

Kul att rita i 3D - man får bra överblick.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-