Formtoppning...

Hej igen!

 

Träning träning och åter träning. Vi slipar på formen på alla tänkbara sätt. Igår onsdag kom Pär-Krut och Martin-Compis förbi för att fila till elitformen. En räv hade tinats, vilket inte är svårt i denna sommarhetta. Vi fick dock vänta till sena kvällen innan spåren avverkades. Det gick riktigt bra. Det syns att rutinen att greppa rävskrället utvecklas för varje gång. Hederspriset gick till Pär och Krut. De ser mycket stabila ut - bra jobbat Pär!

Sedan bar det iväg till vattnet. Vi la ut en liten dirigeringsövning i vår lilla å som är ca 40m bred nere vid mynningen. Hundarna fick se på när apporterna lades ut, sedan tog vi en välförtjänt kaffepaus. Därefter fick hundarna jobba. Givetvis lottades startordningen. Hederspriset på vattnet gick till Lynx. Han simmade villigt ut och gick upp på land på andra sidan. Men Lo'et tog dirigeringen och fann sen sin apport - applåder från publiken. När vattnet var klart var klockan 23:00. Vissa är tokigare än andra helt enkelt...

 

Torsdag kväll blev det mer träning. Först en liten vattenapport i lämplig sjö. Jagr fick testa ett elitvatten som gick enligt plan. Övriga körde öppenklass och skötte sig utmärkt - kul! Sen bar det av till mer avancerade lekar. Svante hade köpt in lite special-lerduvor. När de vanliga orange-färgade är för enkla kan man byta till vita, svarta och betydligt mindre lerduvor. Speciellt de svarta är lite luriga att fokusera på. När bössorna var varma plockade vi fram hundarna för att göra övningen mer jaktmässig. Skytten fick ta sin hund vid sidan kommendera fram en duva och försöka träffa med hunden lugnt kvar vid sidan. Vid träff kastades en apport som hunden fick hämta - mycket kul för alla inblandade! Har du tänkt skjuta över din hund i höst så är detta ingen dum övning. Hellre träna under kontrollerade former än bomma i skogen och se sin hund gå efter. Den värsta dödsorsak man kan få är som bekant en hjärtattakt vid en eftergång (sagt av mäster Anders Landin).

 

Vi ses!

Iver och Compis med hussar är redo...
Peter och Iver krossar duvor...
Iver levererar till nöjd husse...
Krut baxar stolt sin räv...
Riksprovsvinnaren 2010 UKL gladde sin husse...
Utsikt från altanen - här nere växer våra fasankycklingar till sig. Tror jag ska höja hyran för dem,,,

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-