Nybörjarträning

Hej,

 

Förutom lite fortsatt drill med räven så bjöd denna kväll på annan nybörjarträning. Lynx och Jagr fick stifta bekantskap med draghundspulkan.

Jaana är mycket nogrann när det gäller inkörning av unghundarna. Innan de ska ut i skidspåret med pulka efter sig ska de vara väl inkörda på hemmaplan. Detta kan man ju passa på att göra trots att både Lynx och Jagr är för unga ännu för några tävlingar. Hur gör vi då? Jo, vi leder hundarna i pulka, stöttar och ger beröm. I början kan det ju vara lite skrämmande med något okänt tungt och skramligt där bak. Slarvar man och har för bråttom ut i skidspåret och hunden blir skrämd där kan det bli riktigt jobbigt att få till det sen. Som vanligt ska man bygga från grunden.

 

Premiärturen gick dock riktigt fint. Både Jagge och Lynx kom snabbt över sin inledande tveksamhet. Det lär dock bli fler promenader innan det blir köra av...

 

Vi ses!

Jaana o Lynx tränar på med pulkan...
Peter och Jagr

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-