Älghamburgare och Sylvia Wrethammar

Hej,

 

Igår bevistade vi Alvargalan, det lokala näringslivets egen Oscargala, kan man säga. Lokalen var fylld av både festklädda och festsugna. Mat och dryck var upphåsad till det yttersta. Men oavsett hur diplomerade kockarna än var, så var vi överens om att det egna köket klarar att tillaga rådjur långt bättre. Nåja, det var ju ca 500personer som skulle äta och då kan det vara svårt att tajma stektiden. Steffo Törnqvist bjöd på god underhållning i konsten att njuta av livets goda. Innan kvällen var över hade undertecknad även fått sjunga tillsammans med Sylvia Wrethammar…Viva espania. Den begynnande ålderdomen var m.a.o långt gången i lokalen...

 

Idag lördag tog Jaana först en rejäl runda på havet med Lynx och Iver. Sedan blev det dryga 30km skidåkning på Vitberget. Jagr och jag tog tegnäsarna och beväpnade oss för en toppfågeltur. Tyvärr ingen jaktlycka. Däremot blev det tung skidåkning. Det klabbade något så in i h-e under träskidorna. Lördagsmiddagen lindrade dock en lite mör kropp. Det blev rökiga älghamburgare med hemmagjord pommes frites. Prova detta recept. Enkelt och otroligt gott.

ca 500gr älgfärs
1 äggula
2msk dijonsenap
2msk BBQ-sås hickory
Salt, cayennepeppar, svartpeppar
Några ostskivor
Frisco-hamburgerbröd

Blanda färs, senap, bbq-sås och äggulan. Forma burgarna med en stekspade på en uppblött skärbräda. Stek burgarna, salta/peppra och lägg på ostskivor, värm bröden i ugn, klicka på lite salsa, på med burgarna och honungsbacon.

Honungsglacerat bacon -  stek, låt rinna av på hushållspapper, fräs på igen och ringla på lite honung.
Salsa - gjord av hackad lök, avokado, äpple, tomat, några matskedar sweet chili-mango
Hemmagjord pommes - strimla potatisen, blanda med lite olja och baka i ugn på 225grader.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-