Provrapport Klimpfjäll...

Hej!

 

Vi är just hemkomna från en synnerligen trevlig helg i Klimpfjäll. 

SVK Västerbotten hade anordnat ett vårprov kombinerat med fjällträning. Det fanns alltså plats för både dem som ville prova i skarpt läge, och för de som hellre ville slipa på formen. Bra jobbat SVK!
 Det enda som går att klaga på var vädret. Där hade provledningen inte lyckats. Lördagen bjöd på tuffa förhållanden. Snöblandat regn, hård blåst, skygga fåglar och allmänt tungt oberäkneligt före för både hundar och förare. Men, det var bara att gilla läget!

Varken Lynx eller Jagr hade tidigare erfarenhet av parsläpp. Så viss nervositet kändes i kroppen inför första släpp. Jaana och Lynx var ensamma i unghundsklass och fick gå mot både Riksprovsvinnare och elithundar. Lynx klarade parsläppen ypperligt och fick mycket beröm för sitt sök, anpassat till vinden och med fin kontakt. Revieringen gjorde husse tårögd. Jag skyllde givetvis på regnet. Jaana gav Lynx chansen på nyslagna ripor i stark medvind, tyvärr höll dom inte men Lynx stod lugnt kvar och jobbade sedan oförtrutet vidare dock utan fler fåglar. Det bor en rejäl kämpe i den hunden. Vi ser fram emot nya tag en annan gång.

 

Jagr är väl egentligen ännu en unghund blott 19månader gammal, men eftersom han redan har ett UKL-pris fick han starta i öppenklass. Jagr sök var inte i klass med lillebror Lynx, men det skulle visa sig räcka långt ändå. Jagr lyckades överlista de skygga riporna och husse hann avancera i grevens tid, precis innan ripan hann lämna oss. Jagge var som han brukar, lugn i skott och flog. Efterföljande kastapport blev godkänd, men ett obefogat omtag kostade en pinne. Det har sagts förr och tål att sägas igen - träna kastapport. Nåja, vi kom snabbt över den lilla missen då domaren meddelade att han var nöjd med Jagr och hans sök, och sätt att sköta fågel. Fältbetyg 7 i ÖKL, gjorde åter husse tårögd. Hmm, det regnade ju. Jagr är nu nästan halvvägs till eliklass, om nu priset bärgas till sommarens eftersöksgrenar. Snacka om sporre att träna...


Provets allra bästa hund var Gaijax Krut 3år och Pär Wikberg, något äldre. Pär för sin hund på ett berömvärt sätt, lågmält och med väldigt små medel. Krut imponerade stort denna dag, både i söket och fågelhanteringen. Två finfina jobb resulterade i en välförtjänt 8a innan dagen var slut. Krut får alltså sikta på elitklass till hösten. Stort grattis Pär!
 

Pristagare i Klimpfjäll 16april 2011:
ÖKL Gaijax Krut - Pär Wikberg, fältbetyg 8.
ÖKL Tvärnypets Jissa - Göran Mattson, fältbetyg 7.
ÖKL Jaktfröydens Jagr - Peter Nilsson, fältbetyg 7.
EKL Fjällbrisens Gira - Hanna Holmgren, fältbetyg 6.
4 av 8 hundar gick till pris denna dag. Stort grattis!

 

Söndagens planerade prov fick tyvärr ställas in. Alltför varmt och blött väder gjorde att föret inte höll.

 

Stort tack till alla trevliga provdeltagare, domare Mikael Sjöström och provledare Lennart Andersson. Stämningen var precis så avslappnad och kul som det ska vara. Man fick ju bl a lära sig att hundens alla förtjänster och goda prestationer ska tillägnas uppfödaren. Eventuella fel och brister är hundägarens fel. Eller så var det precis tvärt om...

 

Vi ses!

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Jaktfröydens Jagr 19måndar, en glad liten kämpe.

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-