Jamen sådärja

Den Tengman-Nilssonska filosofin är enkel - gör först det roliga, sedan om tiden räcker till - det tråkiga.

 

Alltså var tvekan inte lång att byta möten, städning och "så ska det låta" mot en dag i Klimpfjäll och vårprov med ett glatt gäng.

 

För att maxa chanserna till bra före hade väckaren ställts på 04.30, en bra strategi visade det sig då vi fick provkritiken levererad på en solig björkbacke mitt ute på fjället vid lunchtid och 4 av 5 hundar hade gått till pris.

 

Lynx startade ut som en raket i första släpp, det glödde om tassarna när han fräste fram över skaren... bra fart, stor vidd... Phew, jag tog tag i vidden och när vi sedan vände upp i motvind blev det riktigt riktigt bra. Ett fågeljobb mot en björkdunge avslutade dagen och Lynx fick fält 6 apport 10 i UKL, Vessinglias Beste Lynx, vilken fin filur!

 

Jagr gick fint från start till mål, skötte sina fåglar och belönades med fält 7 apport 10 i ÖKL. Han går så lätt över marken och verkade trivas utmärkt med det fina föret. Jagr, husses lilla jaktmaskin fixade så att han inte fick starta mer i ÖKL...

 

En fantastiskt trevlig dag med glada människor och duktiga hundar, kalasföre, hyggligt med fågel och strålande sol gav oförglömliga minnen och en förbättrad pandabränna.

 

Stort tack till Mikael Sjökvist för att du erbjöd dig utan tvekan att ställa upp med din tid för att vi skulle få prova våra hundar. Vi är otrolig tacksamma!

 

Stort tack till Lennart Andersson som fixade alla tillstånd, vi vet att det är en hel del jobb, men det var inte förgäves!

 

Stort tack till gänget, vi har haft jätteskoj tillsammans!

 

Grattis till övriga pristagare

Hanna Holmberg - Fjällbrisens Gira EKL - fält 8, apport 10 = JCH när eftersöket är klart

Martin Jönsson - Tjädrarns Compis ÖKL - fält 6, apport 10

 

Varför sitta och sura när man kan vara glad?

 

Tjohoo

/Jaana

 

-------------------

Det blev även en dag 2!

 

Utan avance blir det inte högre pris än fält 6. Det fick vi lära oss denna helg. Compis husse Martin Jönsson var rejält sugen på revance, och ville prompt att vi skulle köra en dag till. Domare Micke tyckte också att vi borde ragga ihop ett gäng. Men, Jagr var ju "klar" i öppenklass. Hanna Holmberg och Gira var ju liksom också klar i elitklass. Jaana och Lynx åkte hem för att Jaana skulle hinna med flyget för en jobbresa i Dallas, USA. Vi var liksom för få.

Men det löste sig. Ett samtal senare satt Svante och Altersundets Milito i bilen på väg till Klimpfjäll. Jagr startades i UKL, och Hanna valde att ställa upp med Gira i en extra EKL-start. Snacka om inställning.

Gira visade åter sin klass med betyg Fält 8 Apport 10.
Vi är impade Hanna!

 Tjädrans Compis fick 7-10, och har båda framtassarna i EKL.
Jagr fick 6-10, men sökte för högre valör. Tyvärr blev det ingen avance i den enda fågeltagningen....
Altersundets Milito, EFF, men sökte bra trots ett lämmelrikt fjäll.

 

Stort tack till alla som  var med och skapade denna minnesvärda helg.

 

//Peter

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-