Tillökning...

Hej igen!

 

Idag har vi fått tillökning!

 

Jag tog en liten men välförtjänt paus i köksbygget - grabbarna behövde rastas och jag var lite less. Vi tog en sväng ner mot havet för att fågelskåda lite, i kombination med lite stadgeövningar. På väg genom hagen fick jag syn på en fasanhöna som kryssade sig fram i gröngräset. Jag platsade Iver, Jagr och Lynx - och smög själv närmare. Hönan ville inte ta till vingarna, vilket förbryllade en aning. Men förklaringen var ca 8 brun-randiga kycklingar i hennes släptåg - underbart trevligt! Jag backade tillbaka till hundarna och smög ner till piren, där vi fortsatte enligt nämda plan.

 

Detta var dock inte den enda tillökningen, som skulle beskådas. Broder Patrik och hans Sussi var idag just hemkomna från BB där en liten tös ploppat ut. Jag var just på väg att beskåda underverket över en utlovad kopp kaffe, då Lilian Westerlund ringde. Hon var sugen på att köra några vattenapporter i vår lilla skogstjärn. Det enda rationella var givetvis att vända hem i oförrättat ärende. Flickebarnet skulle förmodligen inte invända mot min försening, eller förövrigt ha några bestående minnen från vårt första möte. Naturen har allt tänkt ut det hela rätt bra ändå.

 

Hur gick det då? Jodå, vattnet gick bara bra, och flickebarnet såg sen ut som jag hade föreställt mig- liten och påtagligt obekymrad över all uppståndelse hon ställ till med. Men jag anade en glimt i flickans ögon som sa något i stil med..."vänta bara" !

 

På återseende! //Peter

Kommentera gärna inlägget:

Just nu skruvar vi köksskåp...Enligt ritningen ska det bli fint!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-