Trött och lycklig...

Söndag kväll - vi ligger uttröttade men lyckliga efter en just avslutad träningshelg med Altersundets kennel.

Fredagens framgångar på eftersök- och viltspårprov gav en bra start för resten av helgen. Vädret var också med oss. Soligt men inte för varmt. Ibland lyckas man beställa rätt. Under helgen var fokus satt på apporten, men som vanligt blir det en stor dos av lite och varje. Stopp... inkallning... nejkommando... ledarskapsdiskussioner... stadga...korrigering och beröm etc. Vi såg de flesta av hundarna redan ifjol och kunde nu snabbt konstatera att ägarna jobbat på bra. Flera övningar kunde göras mer avancerade än vi planerat - mycket kul! Att få se duktiga hundar och förare som verkligen vill förbättra sitt samarbete med sin jycke är otroligt kul och inspirerande. Man blir sugen att jobba mer och bättre även med sin egen hund. 

 

Stort tack till alla kursdeltagare och Ann-Helen Altersundets Kennel. Stort tack även till Lilian Westerlund för all markservice.


Vi ses nästa gång! //Peter & Jaana

 

-------------------------------------------------------------- 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

I väntan på bilder från helgen får en gammal kursbild symbolisera det vi ibland måste göra - ta diskussionen om vem det är som bestämmer. En kursdeltagare gav en bild av hans ledarskap med orden "hemma så bestämmer jag i alla fall över en sak - toalocket, ibland lämnar jag det uppe..."

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-