Lynx 10-10 ökl

Hej!

 

I lördags startade vi både Lynx och Jagr på eftersöksprov. Solen stekte folk och fä, och gjorde dagen kanske lite väl tuff. Det sägs ju att SVK proven ska försöka efterlikna jakt, men än har vi inte jagat i +30grader. Nåja det gick ju rätt okej ändå. Lynx spårade riktigt bra och kom tillbaka med truten som sig bör = spår 10. Vattnet skötte han också enligt skolboken. En frisk frånlandsvind gjorde att simturen blev extra lång innan fågeln hittades, och kunde överlämnas till Jaana med betyg 10. Vi är mäkta stolt över vår norska yngling.

 

Jagr fick göra debut i elitklass.  Men att gå upp i elitklass är inte samma sak som att vara mogen för elitklass. Steget från ÖKL är långt på många sätt. Jagge spårade bra och hittade sin räv. Men efter att han kånkat mickel i ca 25m blev bördan för tung. Enda rationella när man inte orkar är att be om hjälp. Jagr kom alltså tillbaka och bad husse att hjälpa till. Man han var inte så pigg på det. Jagr fick ett stoppkommando och skickades ut igen. Han gick tillbaka och bar räven bit till. Men ända hem gick tyvärr inte denna dag.På vattnet gick Jagge villigt i och lät sig till en början dirigeras. Men en bit ut fick han synd på något vitt ute till vänster. Men det var ingen trut utan en näckros.  Husse insåg sen att ut-kommandot inte räckte tillräckligt. Nåja, vi tar nya tag en annan gång.

 

Stort grattis till alla pristagare denna heta dag. Vi vill skicka ett extra grattis till Ida Rehnlund och hennes Ali. De kammande hem 10-10HP. Det är alltid kul när ett helt nytt ekipage lyckas på prov!

 

Till sist ett stort lycka till - till Uffe Granberg som påbörjat utbildningen till jaktprovsdomare.

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Lynx fortsätter att bjuda på trevliga stunder. Vi längtar till kommande höst. Bilden är från förra hösten Lynx 6månader, och redan farlig i skogen...

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-