Ändrade planer...

Hej,

 

Ibland blir det inte som man planerat. Plan A var ju att inleda jakten med tre pigga jaktsugna hundar. Efter några dagar i skogen skulle vi skörda fina betyg på proven i Lycksele, sen packa om och dra ner på Riksprovet och ta några minnesvärda placeringar. Lynx i ukl och Jagr i både unghund och elit. Hur många har lyckan av att få föra en hund i båda klasserna samma år? Men, ödet ville annorlunda. Kennelhosta har spridits från ett smittat hundpensionat och vidare ut i bygden. Våra hundar träffade en av dessa hundar och därmed grusades planerade provframgångar – perkele!

Premiärdagen inleddes alltså något negativt. Då hundarna varit krassliga så får man ta det lungt i början. Vi vill ju inte riskera någon hjärtmuskelinflammation. Den första korta svängen togs med Jagr.  Efter ett kort löparbete, stod Jagge stramt upp mot en liten höjd i en gles ungskog. En tjädertupp lättade på drygt håll och tecknade inte i första skottet och försvann bakom en gran. På andra sidan small det igen utan nämnvärd reaktion – satan! Jagr fick utreda och stod snart igen. En skadskjuten tjäderhöna försökte komma undan, men Jagr skötte eftersöket perfekt.  Vi  var aningen förvånade, det var ju en tupp jag sköt på. Vi släppte på Jagge igen som tog nytt stånd. På väg fram fick Jaana se tuppen ligga 10m framför hunden.  Jagr fick apportkommando, och därmed var tjäderdubblen ett faktum! Nu kändes det betydligt bättre igen...

Vi jagar vidare och tar nya provtag en bit längre fram i höst. Visst känns det för jävligt. Men är detta den största motgången man får uppleva i livet, får man vara glad. En provdag är ju dessutom en förstörd jaktdag. Lärdomen är dock att undvika att träffa hundar som bott på hundpensionat, ge blanka fan i att träna med okända hundar och dela apporter månaden innan premiären.

Skitjakt på er och kom ihåg – det gäller att ha bly i luften för att få något!

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Jagr inledde premiären med en tjäderdubblé!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-