Lägesrapport...

Hej

 

Du som kanske besöker vår hemsida lite då och då har förmodligen märkt att den varit lite inaktiv. Förklaringen är att vi legat ute i fält en del, både här och där. Tyvärr går tiden alldeles för snabbt då man har roligt. Vem hittade förresten på den ap’en? Troligen är det samma gök som bestämde att det är kalorierna som är goda i maten…

 

Efter nämnda skogsjakter fick vi en inbjudan av Martin Jönsson att komma upp till hans stuga i Klippen-Hemavan. Självklart ville vi få jaga för årets Riksprovstvåa Tjädrarns Compis, endast slagen av Hanna Holmbergs finfina tik Gira. Gira var också påväg till Klippen, men fick förhinder. Synd, vilket vasst gäng vi hade blivit. Men, stort grattis Hanna – vi är fortfarande impade! Martin och Compis bjöd på kungligt boende och fina middagar. Tyvärr var vi inte lika bortskämda av väderguden och jaktgudinnan. Regn, blåst och påtagligt lite fågel gjorde jaktlyckan skral. Men hundarna jobbade på riktigt bra ändå.

 

På väg hemåt svängde vi av till Kittelfjäll. Där hoppade Jaana och Lynx av för några dagars jakt tillsammans med sin mor och B-M Mattson. Tyvärr fortsatte det dåliga vädret. Men jaktlyckan blev ändå god – inte av ripa utan av kantareller. Mums!

 

Jagr, Iver och Peter åkte hem för några dagars älgjakt i Krokliden. På 2,5 dagar fällde laget 8 älgar, varav 37,5% föll för min bössa. Kul, men ännu roligare var det spårarbete som Iver fick utföra. Älgkon hade gått undan efter skott hos en passgranne. Först fick en annan hund prova spåra men fick inte till det. Iver fick då visa vad han går för. Han har blivit riktigt vass på eftersök. Lagom fart, och nosen i backen, hela vägen tills han får direkt vittring. Då kommer huvudet upp och man vet att man är nära och kan göra sig beredd. En älg som rusar upp ur sårlegan kräver snabbt skytte. Denna gång låg älgen dö…

 

Jaana jagar vidare ett par veckor till medan jag Peter måste återgå till jobbet – jippi!

 

Dagens tips -  ladda om snabbt!

 

Vi ses

Iver med sin upphittade älgko...
Iver med husses stortjur - vi passade på att träna på denna...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-