Hellre en tjäder i säcken än...

Då var denna provhelg i Arvidsjaur till ända.

 

En kort sammanfattning - sol, vindstilla, hyggligt med fågel och vackra urskogar gav blandande framgångar.

 

Jagr gjorde sin provdebut i elitklass. Resultatet blev inte rikigt vad husse hade hoppats på. Den obefintliga vinden och lite skygga fåglar visade sig vara alltför svårt att bemästra denna gång. Jagge sökte i hög fart men för stort och med brister i revieringen. I den kuperade terrängen blev han svår att hålla reda på och viss mark lämnades osökt. Vi får ta nya tag en annan gång.

Lynx startades först på fredag i UKL i Ladypokalen, där han sökte för riktigt höga betyg. Tyvärr ville det sig inte med fåglarna denna dag. Pokalen gick i stället till Ann-Helen Widén och hennes Chica.  Stort grattis!

Idag söndag fick Lynx chansen i ÖKL. Som han brukar så tog han i rejält. Hög fart, och vidd. Kanske aningen för stort fläckvis för den typ av skog vi gick på. Men han skötte en tjäderlöpa alldeles förträffligt, där han fick visa både avance, lugn i flog och skott, och sen en bra apport. Domaren Tord och domarelev Robert flåsade rejält men lyckligt efter att de fått fälla en fin tjäderhöna. Hade bara söket hållit samma klass som på fredagen hade betyget kunna bli högre. Men ett fint andra pris är inte fy skam det heller!

 

Stort grattis till alla andra pristagare denna helg.
Förhållandena var inte de enklaste. Många fåglar var ibland rejält skygga, den obefintliga vinden gjorde det än knepigare. Att komma till avslut och t.o.m lyckas få en fällning var inte alla förunnande.

Se alla resultat på bottenvikens hemsida: www. svkbottenviken.se

 

För framgång på prov krävs två saker - skicklighet och tur.
Har man mindre av det ena krävs rejält med det andra. Vi jobbar nu vidare med att fylla på med det förstnämnda!

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Söndagens pristagare i vårprovgrupp: Andreas med Fjällbrisens Hyvää Uno, domare Tord Stenlund, Juha med Carat, Jaana med Lynx.
Vissa partier bjöd på rejäla stigningar...
Vissa höjder liknande fjäll...

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-