Stöt...

Hej!

 

Att skjuta på en stöt är inget att vara direkt stolt över. Gör man det över en unghund under injagning är det rejält dumdristigt. Det är ju med hagelbössan man belönar fram rätt beteende, och där ingår inte stötjakt på fågel. Att fälla en eller annan pippi under oklara former för en väl injagad hund spelar mindre roll. Men lika fullt kommer dessa fåglar inte bli minnesvärda och stolta jaktminnen. Undertecknat har syndat tillräckligt för att veta vad han talar om. I vart fall trodde jag det tills igår. Då fick vi faktiskt lära oss att skjuta på stöt kan vara något riktigt berömvärt.

 

En svart liten söt cockerspaniel på 1,5år kom på besök för att trimma provformen. Det var riktigt kul att se en så pass ung hund med påtaglig lydnad. Varje vänd- och stoppsignal satt bra. Föraren var koncekvent och tydlig i sina korrigeringar, på ett sätt som också ska berömmas - snyggt. Den lilla tiken hette Lycka - inget dåligt namn att leva upp till. Lycka sökte intensivt och målmedvetet inom hagelbössans räckvidd, vilket förståss gav resultat. Hon lyckades få fågel på vingarna upprepade gånger och var lugn i både flog och skott - stiligt! Än fanns det en del kvar att slipa på då det gäller apporten, men vem har inte det. Vi önskar stort "lycka till" på kommande jaktprov!

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-