Däckbyte - tecken på en värld i förändring...

Hej!

 

Nu är det hög tid att lägga på vinterdäck. Det borde vara i alla fall. På hösten drar sig många in i det sista, innan man byter. Det värsta jag sett var på väg ner i södra sverige på en rådjursjakt. På en fyrfilig motorväg en bit utanför huvudstaden stod en för uppdraget illa klädd stockholmare och försökte byta till vinterdäck i dikeskanten. Han såg varken kaxig eller begåvad ut där han stog i sina chinos och lågskor - mitt i snöslasket. Min bror och jag konstaterade krasst att folk inte är så dumma som man kan tro - de är mycket dummare.

 

Kan företeelsen "däckbyte" påvisa en förändring i vårt samhälle?
Tidigare sågs både äkta och oäkta män krypandes runt bilar så här års. Det var t.o.m en mycket vanlig syn. Det var liksom en självklarhet. Första halkan = man ur huse. Detta börjar nu mer vara allt mer sällsynt. Fler och fler väljer att låta någon annans man göra jobbet.
...Hur många sysslor kan man leja till andras män, innan man själv inte är karl nog?...

Förmodligen startade det hela någonstans kring stockholm, av dåligt klädda män i chinos och lågskor. Enkelt, bekvämt, slipper skita ner sig - men fjolligt. Men att låta däckfirman göra jobbet är numer inget storstadsfenomen. Likt en vanlig influensa har den spridit sig upp över landet. Har chinosbyxorna helt enkelt tagit över? Eller håller mannen på bli så lat att hans testosteronhalt försvagats? Vad blir nästa steg? Skit samma, jag har nu blivit ett år äldre och tillåts jag åldras vidare lovar jag att förbli den gubbjäkel jag var ämnad att bli...

 

Vi ses //Peter

 

 

Vinterdäck på...snart blir det spårsnö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-