Packa kappsäcken...

Hej,

 

Nu är det nära. Snart hemma igen bara för att packa nya resväskor. Den som provat på vinterjaktens tjusning efter vita marsripor vet vad jag talar om. Ska man bosätta sig i väglöst fjällandskap blir det en och annan pryl som ska fixas.

Lasta skoter och kälke. Ordna med mat för folk och fä. Packa värmetäcken, transportbur, 1a-hjälpen. Kläder i tillräcklig omfattning. Se över skidutrustningen. Skjuta in studsaren och smörja upp hagelbössan...und so weiter. Ett och annat att stå i men vad gör väl det. Uppladdning inför en liten jaktlig expedition är alltid kul. Alla förväntningar på väder, skidföre och riptillgång är ju liksom på topp.

 

En annan funderingen är vilka situationer jakten kommer bjuda på? Vad kommer hundarna få lära sig denna gång? Vad kommer jag själv få dra för lärdomar? Vilka jaktliga fadäser kommer jag måsta ursäkta mig för till Iver, Jagr, Lynx och kanske även Jaana. Kanske däri ligger lite av tjusningen. All den erfarenhet man tror sig ha kan plötsligt vara som bortblåst, då en helt ny situation infinner sig. Man får alltid lära sig något nytt.

 

Vi ses!

Skjuta igen eller skicka hunden på apport. Fel beslut i fel läge och man förlorar ripan....
Ripan ligger uppe till höger och Jagr är otåligt fokuserad på ett kommande apportkommando...
Inget slår en varm stuga ute i jaktmarkerna...lunchpauserna blir så mycket mysigare.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-