Fältjakt - gärna det...

Hej,

 

En vecka i Australien och Sydney går förvånansvärt fort - är redan på väg hem. Det som verkligen tar på krafterna är själva flygresan, trots att man inte kör själv. Men 7 timmars transit på en myllrande flygplats i Bankok gör livet onödigt ospännande. Fy fabian vad tråkigt det är. Vad göra - tja varför inte ägna sig åt lite jaktplanering...

Det fältslag jag har absolut minst erfarenhet är just fält. Några enstaka resor till diverse marker har det väl blivit. Men någon större jaktlig fältkunskap finns inte. Enda sättet att lära sig mer är att kasta sig iväg och söka nya erfarenheter. Att sitta och fantasijaga på en asiatisk flygplats hjälper ju föga...

 

Frågan är vart man egentligen ska åka. Att släppa sin hund på livströtta fasaner eller sinnesslöa rapphöns känns mindre roligt. Det är redan testat och går bort. Det blir liksom inte en hedervärd jakt då varannan fågel inte förmår ta till vingarna. När man läser jaktprovskritik där sådant förekommer kan man börja undra. Nä, då lockar andra ställen betydligt mer. som t ex våra två största öar. Jag har hört mycket gott om Gotland. Någon gång ska det testas!

Den som sitter på tips om bra ställen får förövrigt gärna höra av sig. Goda råd tas tacksamt emot!

Vi ses!

 

Fasanapport...

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-