Konsten att föra en hund...

Hej,

 

Efter helgens provbravader på Gotland kan vi lugnt konstatera att vi lärt oss en hel del. Fält tillhör ju inte vårt vanliga underlag direkt. Så stort tack till alla som snällt delat med sig av erfarenheter och kloka råd. Vi hoppas vi kan få återgälda den tjänsten här uppe i våra västerbottniska skogar.

 

Vid tillfälle passade på att fråga en domare om hur stor del av provresultatet som kan anses bero på förarens agerande. 75-80% blev hans svar. Intressant, eller hur? Så med två nybörjare till förare så är vi än mer nöjda med våra hundars prestation denna helg. Snyggt jobbat Lynx. Jagr du får ursäkta en för girig oklok förare...

 

//Peter--------------------------------------------------------------------

Provkritik Lynx - Fält:7 Apport:10 s.a 170p 1a pris ÖKL
Lynx arbetar under hela dagen i ett för klassen utmärkt sök. Lätt smidig vägvinnande aktion. Tar hela terrängpartiets bredd väl ut till kanterna. Får med sig mycket mark. Mycket förig och följsam på förare och pipa när den används. Står tomt där fasaner nyligt lättat utan hunds inverkan. Fattar stånd i medvind samtidigt som fasantupp lättar. Senare stånd i kuperad mark. Utmärkt precisering och avance. Lugn i flog och skott. 2 tuppar och en höna lättar. Kastapport. Lugn i kast och skott. Gör ett självständigt och fint apportsök. Bra grepp och avlämning.

 

Provkritik Jagr- Fält:5 Apport:10 s.a 144p 2a pris EKL
Ett för klassen utmärkt fältsök under hela dagen. Står resultatlöst vid två tillfällen. Petar under dagen två fasantuppar i hyfsad vind men med svåra vittringsförhållanden (tät hög markvegetation). Spontant lugn. För ivrig på nyslagen rapphönskull, i fel vind, som lättar. Spontant lugn. Sekunderar spontant och på bra avstånd partner som fattat stånd. Ett fint jaktligt arbete på morkulla under dagen. Vid slutet av dagen stånd i kuperad terräng. Utmärkt resning av fasantupp och lugn vid flog/skott. Får lång släpptid och håller samma fina aktion under hela dagen. Förs föredömligt och är mycket följsam på föraren. Kastapport utförs. Lugn i kast och skott. Söker självständigt och finner. Utmärkt grepp och avlämning.

-----------------------------------------------------

Nya tag nästa gång!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-