Tävlingspremiär

I helgen var det dags för draghundspremiär. Jagr fick den utmanande uppgiften att gå 10km med pulka i Vitbergsterrängen. Det var debut i pulkaklassen för Jagge och come back för mej (Jaana) efter 5 år (!) som linkörare. Jagr gjorde ett utmärkt jobb och trots en något ringrostig förare så skenade vi in i mål efter drygt 25 minuters åkning.

 

Sedan var det dags att sela av och sela på för Lynx skulle också få prova på lite tävlingsstämning. 5km linkörning klarades av under 11 minuter och även om benen kändes tunga efter pulkaloppet så var det knappt jag hann sätta i stavarna när han fräste fram.

 

Det blev en jättefin tävling med hela 38 deltagare från Boden i norr och Ö-vik i söder med besök av lokaltidningen, fikaförsäljning och till och med tidtagning och startklocka som på den gamla goda tiden. Och - som grädde på moset fick vi också en speaker som berättade om de olika ekipagen och höll reda på tiderna.

 

Stort grattis till alla fina prestationer och tack för all hjälp, ingen nämnd ingen glömd!

 

Vi ser nu fram emot SM-veckan vinter i Falun, där får Jagr göra ny debut - den här gången i combined som går av stapeln på fredag 25 januari och faktiskt sänds i SVT Play. Så titta efter den lilla bruna hunden med en blåklädd förare som trasslar in sig i allt, det kan mycket väl vara jag och lillJagge.

 

På lördag är det dags för Lynxen att vara med, då blir det linkörning 10km, en utmaning jag ser fram emot!

 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-