Bäverjakt...

Bäverjakten i våra marker är relativt kort men intensivt. Innan älven river känns det liksom inte rätt att spana efter vår största gnagare, ty sitta still är inte min grej. Men när väl isen rämnar och våren exploderar så måste man bara ut och leka trapper.

 

Att jaga från kanot är både effektivt och kul. Man glider ljudlöst fram och kommer naturen riktigt nära - sjöfågel, älg, tranor, rådjur och så en och annan bäver. Förr om åren sågs ofta även bisam. Men nu börjar det vara länge sedan någon sådan skådades. Bävern är relativt lättjagad, men vad gör väl det. Den ger både kött och fina skinn, väl värda att ta vara på...

 

Årets första är nu bärgad. Passa på om du har chansen att jaga detta sägenomspunna varelse!

Gällkörtlarna sparas i en burk med sprit. Vanlig köpesprit duger gott. Essänsen sägs räcka en mansålder.
Den största jag lyckats lura vägde 28kg. Mer normalt är dock att man hittar 2åringar runt 15kg, som dessa....
Att flå en bäver skräver både tålamod och vass kniv. Inget är gratis, varenda cm ska skäras...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-