2011 > 06

Hej,

 

Igår passade vi på att köra några vattenapporter när vi lika var och firade svärmor Ingalills födelsedag i Liden. Ni som kanske varit dit vet att de har en förträfflig liten gungfly’ig tjärn att bada i.

 

Men ibland går inte allt som på räls.  Kalaset gick bra men vattenapporten stötte på en del motgångar. Jaana fick erfara att Lynx var lite väl ivrig och lätt i baken på sitt öppenklassvatten. Och jag fick se att steget upp till elitklass är ganska stort för en unghund.  Jagr var inte så dirigerbar som jag hoppats och trott. Nåja, motgångar är en del av träningen. Vågar man inte utmana sig själv och hunden stannar man ju av i utvecklingen.

 

Jaana tog ett utvecklingssamtal med Lynx och vi körde sen en del provocerande kast.  Ett knep som funkar för vissa är sätta hunden. Föraren backar ifrån lite och medhjälparen som kastar vaktar sen apporten om det blir en förbrytelse. Sitter hunden kvar kallar föraren bak hunden och startar igången från en ny plats. På så vis dämpar man förväntningen för hunden att den ska få kasta sig i direkt. Lynx fattade snabbt och satt sen stadigt.

Husse och Jagr skulle köra ett elitvatten. Dvs apporten läggs ut dold i förväg ute på vattnet, och hunden ska sen skickas på apport. Inget skott eller kast alltså. Tidigare har jag inlett med en s k targetövning där Jagr fått se apporten kastas ut. Inget skott, bara kast alltså. När Jagr hämtat den första apporten och är på väg in smyger medhjälparen i kanoten ut en ny apport. Apport två blir alltså på samma plats men utan skott och kast. Man hjälper hunden fatta att den ska ut och hämta. Men denna gång skippade jag den första apporten och gick direkt på ”elit”. Detta blir förstås mycket svårare. Inget färskt minne av vad som ska göras.  Jagr simmade ut villigt men lite för kort. Husse fick motvilligt inse att utkommandot inte satt ordentligt. Det hjälper heller inte att bli förbannad. Många hundar, liksom Jagr, reagerar då med att komma tillbaka till husse. Att bli arg får alltså motsatt verkan - bingo. Men vi ger inte upp. "Ut" ska man träna på land. Ofta och varierat. Där har vi kvar att göra. Sedan ska vi köra mer targetövningar på vattnet, så att Jagrs sug efter att ligga ute och söka längre blir tillräckligt. Tillsammans med ett fungerande ut-kommando blir det framgång…så småningom.

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Ibland kör man lite i diket...(Peters gamla synder)

Söndag kväll.

 

Är man inte djupt och strikt troende är söndag definitivt ingen vilodag. Kanske är söndag en av de stressigare dagarna, då den tyvärr är helgens sista dag. Det gäller ju då att krama ur allt man bara kan. Hemma i Söderbodan är inget undantag. En kort summering:

- Så in sista viltåkern...
- Skruva golvlister i köket...
- Städa och skura upp den inglasade altanen...
- Pusta fönster...
- Jaana tog ett träningspass på rullskidorna...
- Utfodra fasaner och rapphöns...
- Ett träningspass med hundarna för att slipa på apporten...
- En behövlig kaffepaus när Mattias och Jessica kom på besök...
- Baka surdegsbröd och pizza...
- ...

 

Några ord om dagens lilla apport-träning. Vi kan kalla den ett kort precisionspass. Några olyckliga måsar och en stackars rapphöna fick bistå övningen ute på gräsmattan. Alla tre hundar fick vara med - samtidigt. Eller, två ser på medan en jobbar, vilket är bra för stadgan. Iver och Jagr "parkerades" och Lynx fick inleda. Fyra fåglar bars ut 5-10meter. Husse valde sen i vilken ordning de skulle hämtas in. Fokus var just på hundens fokus. Dvs rakt ut till rätt fågel, bra grepp, direkt inlevernas. Inget tjafs - jobbet skulle göras med precision. Syftet var att skärpa upp unghundarna en aning. Lynx är ibland lite väl burdus, speciellt vid upprepade apporter med kast och annat uppiggande. Jagr är heller inte fulländad. Han är av och till lite slarvig i greppet, vilket måste slipas till. Övningen gav resultat.

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

En av våra fasanhönor ruvar fortfarande - vi väntar med spänning!
Tuppen vakar stolt över sin dam...

Hej!

 

Efter att Jagr nu klarat sina priser i ÖKL så väntar alltså elitklass. Kraven och svårigheterna ökar ju där en del. Här gäller det alltså att tänka sig för och skynda lite långsamt. Utmaningen på vattnet ligger i att ha ett fungerande utkommando. Utmaningen i rävsläpet är dels ett nytt vilt och dels tyngden. Jaana och jag förespråkar att försöka dela upp momenten i begripliga delar. Risken att jag som husse gör fel minskar dramatiskt om jag bestämmer för vad jag ska träna, innan jag sätter igång. Lätt att säga, svårare i skarpt läge...

Just nu är fokus på räven. Jagr är ju en rätt liten och lätt hane. Han har dessutom varit lite slarvig i att ta ett bra grepp. Dåligt grepp och tung apport är ingen lysande kombination. För att slippa bråka med räven, så tränar vi styrketräning med tunga dummies. Kort och ofta för att hålla motivationen uppe. Jag tror på devisen att det som görs motvilligt blir sällan bra. (jmf husse ska dammsuga). Jag har inga bra tips på hur jag ska lära Jagr ta ett bättre grepp. Jag satsar helt enkelt att han kommer lära av sina egna misstag. Ju tyngre dummie desto mer måste han väga av greppet för att inte tappa den på vägen in. Jag tror det kommer lösa sig. Men vi är givetvis tacksamma för tips...

 

Utmaningen med nytt vilt, dvs räv, tränar vi separat. Korta sträckor och med mycket motivation. Jagr tycker det är kul och det är där jag tror framgångsreceptet ligger. I helgen som gick fick jag se ett litet framsteg. Jagr tog ett så bra grepp att han lyckades galoppera med räven till mig. Jubel och fanfarer!

 

Att få tag på apportvilt är ibland inte det enklaste. Tipset är att lägga ut många krokar, och i god tid. Många idoga rävjägare förstår inte att det finns dem som gärna har ett par unga rävar i frysen. Fråga runt lite i grytjägarkretsarna och be dem höra av sig om de får tag på något.

 

Lycka till! //Peter

Gamle Keron fick uppleva en rävdubblé på en vinterfjälljakt...

Kommentera gärna inlägget:

Hej!

 

Måndagar brukar kanske inte räknas till veckans bättre dagar. Men denna bjöd på en glad överraskning. I postlådan låg ett paket från Norge. Vessinglias Kennel ville gratulera Lynx första jaktprovsmeritering. Förutom ett stiligt värmetäcke låg ett brev till Lynx i paketet:

 

-----

Kjaere Lynx

 

Fra din mamma Jaana har vi fått vite at du har blitt premiert på jaktprøve i Klimpfjell. Bra gjort Lynx, vi er stolte av deg.

Din mamma sier ellers om deg er du er stor og veldig glad, har enorm løplyst og er flink til å behandle fugl. Bra!!

 

Alle som blir jaktprøvepremiert av Vessinglias valper, får en erkjennelse fra oss. Denne gangen har vi valgt å dele ut varmedekken. Dekkenet vi sender deg er lett og varmt, vann og vindtett. Snø og is fester seg ikke til dekkenet hverken på utsiden eller på insiden.

 

Du må be din mamma om hjelp till å prove dekkenet. Håper at det passer og at du kan bruke det til høsten og vintern.

 

Igjen gratulerer Lynx med jaktprøvepremieringen og lykke til videre. Vi tror du har en stor fremtid enten det gjelder apportdisiplinene, fuglejakt, jaktprøver eller drag. Din mor och halvsyster er stolte av deg.

 

Hilsen fra oss i Vessinglias Kennel

Ine og Tuva - Kristin og Trygve

 

-----------

 

Uppfödare som stöttar och sporrar till fortsatt utveckling och kanske en eller annan framgångar är guld värd. Stort tack för alla gratulationer och varma ord. Varje gång Kristin och Trygve hör av sig blir man varm i hjärtat!

 

Vi ses! //Jaana & Peter - Lynx & Jagr & Iver

Kommentera gärna inlägget:

Söndag kväll - vi ligger uttröttade men lyckliga efter en just avslutad träningshelg med Altersundets kennel.

Fredagens framgångar på eftersök- och viltspårprov gav en bra start för resten av helgen. Vädret var också med oss. Soligt men inte för varmt. Ibland lyckas man beställa rätt. Under helgen var fokus satt på apporten, men som vanligt blir det en stor dos av lite och varje. Stopp... inkallning... nejkommando... ledarskapsdiskussioner... stadga...korrigering och beröm etc. Vi såg de flesta av hundarna redan ifjol och kunde nu snabbt konstatera att ägarna jobbat på bra. Flera övningar kunde göras mer avancerade än vi planerat - mycket kul! Att få se duktiga hundar och förare som verkligen vill förbättra sitt samarbete med sin jycke är otroligt kul och inspirerande. Man blir sugen att jobba mer och bättre även med sin egen hund. 

 

Stort tack till alla kursdeltagare och Ann-Helen Altersundets Kennel. Stort tack även till Lilian Westerlund för all markservice.


Vi ses nästa gång! //Peter & Jaana

 

-------------------------------------------------------------- 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

I väntan på bilder från helgen får en gammal kursbild symbolisera det vi ibland måste göra - ta diskussionen om vem det är som bestämmer. En kursdeltagare gav en bild av hans ledarskap med orden "hemma så bestämmer jag i alla fall över en sak - toalocket, ibland lämnar jag det uppe..."

En något hektisk dag. Upp tidigt, Peter la hallgolvet, jag förberedde lördagens middag för 15 pers. En bra start på en fredagmorgon :)

 

Sedan ut i spårskogen för att lägga blodspår. Vid 12-tiden var det dags att starta Lynx i anlagsklass, gick riktigt fint och han blev godkänd. Stort grattis till Lilian & Kyra, AnnHelene och Yxi och Micke, Stina & Nitro som oxå fixade godkänt! Carola och Ninni fick ett felskär i en ytterkurva med kommer fixa sitt uppdrag inom kort.

 

Hem och fixa lite för gästerna, sedan ut i skogen igen, den här gången eftersöksprov, spår & vatten för Jagr & Lynx. Peter & Jagr gjorde en solid prestation som resulterade 10-10 i ÖKL, med det så har Jagr sina två ettor i öppenklass och kan när det passar gå vidare mot elitklass. Lilljagge som just fyllt 21 månader.

 

Lynx ställde galant om till att apportera mås och belönades med 10-10 i UKL, med det får han ut sitt andrapris i unghundsklass och kan lägga J-titeln till sitt namn. Flink gutt!!!

 

Stort grattis till Ingbritt & Nike 10-10UKL, Micke & Nitro EG-6UKL (på första provstarten någonsin, ett himla bra försök som med lite mer rutin kommer ge fullt betyg), Britt-Marie & Ruziak 10-10 ÖKL, AnnHelene & Chica 10-10ÖKL och Lilian & Kyra 10-8ÖKL för jättefina prestationer.

 

Kvällen blev sen, så det var dags för middag i garaget strax efter 22. Skratten var många och hundsnacket höll hög kvalitet, ett härligt gäng är samlat för att träna och ha skoj tillsammans!

 

Stort tack till Gundhild Björne, Ivan Olsson & Lilian Westerlund för er hjälp vid viltspårprovet och Dick Skarin, Svante Morén och Fredrik Stenlund, för er hjälp vid eftersöksprovet.

 

Tjohoo!

/Jaana

Hej - till helgen bär det till igen!

 

Altersundets Kennel samlar sina senaste valpköpare för en intensiv träningshelg hemma hos oss i Söderbodan. Det ska bli kul att se lite nya och gamla bekantskaper jobba med sina hundar.

 

Målsättningen är som vanligt hög - vi ska ha riktigt kul!

 Alla som kommer ska känna sig varmt välkomna.

Vi ses på fredag! //Peter & Jaana

 

 

 

Program och information:

 

Jobbiga i och uppgångar ur vattnet ska tränas det med...
Ann Helen Widén visar hur en snygg avlämning ser ut...
Vi hoppas få se någon riktigt ung krabat i år igen...
Ifjol var vädret nog så varmt ute på fälten...
Det lär bli livade diskussioner i vårt garage igen...

Kommentera gärna inlägget:

Hej - har du bokat in 16 juli?

 

Läs vad som gäller...

 

Ta med hunden...
Ta med hagelbössan...
Ta med lite tävlingsinstinkter...
Ta med något att äta...t ex grillad fasan :-)

Kommentera gärna inlägget:

Hej igen!

 

Idag har vi fått tillökning!

 

Jag tog en liten men välförtjänt paus i köksbygget - grabbarna behövde rastas och jag var lite less. Vi tog en sväng ner mot havet för att fågelskåda lite, i kombination med lite stadgeövningar. På väg genom hagen fick jag syn på en fasanhöna som kryssade sig fram i gröngräset. Jag platsade Iver, Jagr och Lynx - och smög själv närmare. Hönan ville inte ta till vingarna, vilket förbryllade en aning. Men förklaringen var ca 8 brun-randiga kycklingar i hennes släptåg - underbart trevligt! Jag backade tillbaka till hundarna och smög ner till piren, där vi fortsatte enligt nämda plan.

 

Detta var dock inte den enda tillökningen, som skulle beskådas. Broder Patrik och hans Sussi var idag just hemkomna från BB där en liten tös ploppat ut. Jag var just på väg att beskåda underverket över en utlovad kopp kaffe, då Lilian Westerlund ringde. Hon var sugen på att köra några vattenapporter i vår lilla skogstjärn. Det enda rationella var givetvis att vända hem i oförrättat ärende. Flickebarnet skulle förmodligen inte invända mot min försening, eller förövrigt ha några bestående minnen från vårt första möte. Naturen har allt tänkt ut det hela rätt bra ändå.

 

Hur gick det då? Jodå, vattnet gick bara bra, och flickebarnet såg sen ut som jag hade föreställt mig- liten och påtagligt obekymrad över all uppståndelse hon ställ till med. Men jag anade en glimt i flickans ögon som sa något i stil med..."vänta bara" !

 

På återseende! //Peter

Kommentera gärna inlägget:

Just nu skruvar vi köksskåp...Enligt ritningen ska det bli fint!

Hej igen,

 

Just nu är det mycket att stå i.

 

- Förra veckan avverkade jag Peter i Tyskland. Sparris, färsköl och ehec-gurka sliter på kroppen...

- Hemmavid växer kök och badrum sakta fram. Man börjar ana ett slut, på bankkontot...

- Hundarna drillas vidare i spår-och vattenapportens ädla konst...

- Jaana och mor Ingalill har just flaxat iväg till Prag för lite välförtjänt avkoppling...

 

Vi ses!

Man klarar sig rätt bra även utan kök...
Mums...

Kommentera gärna inlägget:

2011 > 06

Hej,

 

Igår passade vi på att köra några vattenapporter när vi lika var och firade svärmor Ingalills födelsedag i Liden. Ni som kanske varit dit vet att de har en förträfflig liten gungfly’ig tjärn att bada i.

 

Men ibland går inte allt som på räls.  Kalaset gick bra men vattenapporten stötte på en del motgångar. Jaana fick erfara att Lynx var lite väl ivrig och lätt i baken på sitt öppenklassvatten. Och jag fick se att steget upp till elitklass är ganska stort för en unghund.  Jagr var inte så dirigerbar som jag hoppats och trott. Nåja, motgångar är en del av träningen. Vågar man inte utmana sig själv och hunden stannar man ju av i utvecklingen.

 

Jaana tog ett utvecklingssamtal med Lynx och vi körde sen en del provocerande kast.  Ett knep som funkar för vissa är sätta hunden. Föraren backar ifrån lite och medhjälparen som kastar vaktar sen apporten om det blir en förbrytelse. Sitter hunden kvar kallar föraren bak hunden och startar igången från en ny plats. På så vis dämpar man förväntningen för hunden att den ska få kasta sig i direkt. Lynx fattade snabbt och satt sen stadigt.

Husse och Jagr skulle köra ett elitvatten. Dvs apporten läggs ut dold i förväg ute på vattnet, och hunden ska sen skickas på apport. Inget skott eller kast alltså. Tidigare har jag inlett med en s k targetövning där Jagr fått se apporten kastas ut. Inget skott, bara kast alltså. När Jagr hämtat den första apporten och är på väg in smyger medhjälparen i kanoten ut en ny apport. Apport två blir alltså på samma plats men utan skott och kast. Man hjälper hunden fatta att den ska ut och hämta. Men denna gång skippade jag den första apporten och gick direkt på ”elit”. Detta blir förstås mycket svårare. Inget färskt minne av vad som ska göras.  Jagr simmade ut villigt men lite för kort. Husse fick motvilligt inse att utkommandot inte satt ordentligt. Det hjälper heller inte att bli förbannad. Många hundar, liksom Jagr, reagerar då med att komma tillbaka till husse. Att bli arg får alltså motsatt verkan - bingo. Men vi ger inte upp. "Ut" ska man träna på land. Ofta och varierat. Där har vi kvar att göra. Sedan ska vi köra mer targetövningar på vattnet, så att Jagrs sug efter att ligga ute och söka längre blir tillräckligt. Tillsammans med ett fungerande ut-kommando blir det framgång…så småningom.

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

Ibland kör man lite i diket...(Peters gamla synder)

Söndag kväll.

 

Är man inte djupt och strikt troende är söndag definitivt ingen vilodag. Kanske är söndag en av de stressigare dagarna, då den tyvärr är helgens sista dag. Det gäller ju då att krama ur allt man bara kan. Hemma i Söderbodan är inget undantag. En kort summering:

- Så in sista viltåkern...
- Skruva golvlister i köket...
- Städa och skura upp den inglasade altanen...
- Pusta fönster...
- Jaana tog ett träningspass på rullskidorna...
- Utfodra fasaner och rapphöns...
- Ett träningspass med hundarna för att slipa på apporten...
- En behövlig kaffepaus när Mattias och Jessica kom på besök...
- Baka surdegsbröd och pizza...
- ...

 

Några ord om dagens lilla apport-träning. Vi kan kalla den ett kort precisionspass. Några olyckliga måsar och en stackars rapphöna fick bistå övningen ute på gräsmattan. Alla tre hundar fick vara med - samtidigt. Eller, två ser på medan en jobbar, vilket är bra för stadgan. Iver och Jagr "parkerades" och Lynx fick inleda. Fyra fåglar bars ut 5-10meter. Husse valde sen i vilken ordning de skulle hämtas in. Fokus var just på hundens fokus. Dvs rakt ut till rätt fågel, bra grepp, direkt inlevernas. Inget tjafs - jobbet skulle göras med precision. Syftet var att skärpa upp unghundarna en aning. Lynx är ibland lite väl burdus, speciellt vid upprepade apporter med kast och annat uppiggande. Jagr är heller inte fulländad. Han är av och till lite slarvig i greppet, vilket måste slipas till. Övningen gav resultat.

 

Vi ses!

Kommentera gärna inlägget:

En av våra fasanhönor ruvar fortfarande - vi väntar med spänning!
Tuppen vakar stolt över sin dam...

Hej!

 

Efter att Jagr nu klarat sina priser i ÖKL så väntar alltså elitklass. Kraven och svårigheterna ökar ju där en del. Här gäller det alltså att tänka sig för och skynda lite långsamt. Utmaningen på vattnet ligger i att ha ett fungerande utkommando. Utmaningen i rävsläpet är dels ett nytt vilt och dels tyngden. Jaana och jag förespråkar att försöka dela upp momenten i begripliga delar. Risken att jag som husse gör fel minskar dramatiskt om jag bestämmer för vad jag ska träna, innan jag sätter igång. Lätt att säga, svårare i skarpt läge...

Just nu är fokus på räven. Jagr är ju en rätt liten och lätt hane. Han har dessutom varit lite slarvig i att ta ett bra grepp. Dåligt grepp och tung apport är ingen lysande kombination. För att slippa bråka med räven, så tränar vi styrketräning med tunga dummies. Kort och ofta för att hålla motivationen uppe. Jag tror på devisen att det som görs motvilligt blir sällan bra. (jmf husse ska dammsuga). Jag har inga bra tips på hur jag ska lära Jagr ta ett bättre grepp. Jag satsar helt enkelt att han kommer lära av sina egna misstag. Ju tyngre dummie desto mer måste han väga av greppet för att inte tappa den på vägen in. Jag tror det kommer lösa sig. Men vi är givetvis tacksamma för tips...

 

Utmaningen med nytt vilt, dvs räv, tränar vi separat. Korta sträckor och med mycket motivation. Jagr tycker det är kul och det är där jag tror framgångsreceptet ligger. I helgen som gick fick jag se ett litet framsteg. Jagr tog ett så bra grepp att han lyckades galoppera med räven till mig. Jubel och fanfarer!

 

Att få tag på apportvilt är ibland inte det enklaste. Tipset är att lägga ut många krokar, och i god tid. Många idoga rävjägare förstår inte att det finns dem som gärna har ett par unga rävar i frysen. Fråga runt lite i grytjägarkretsarna och be dem höra av sig om de får tag på något.

 

Lycka till! //Peter

Gamle Keron fick uppleva en rävdubblé på en vinterfjälljakt...

Kommentera gärna inlägget:

Hej!

 

Måndagar brukar kanske inte räknas till veckans bättre dagar. Men denna bjöd på en glad överraskning. I postlådan låg ett paket från Norge. Vessinglias Kennel ville gratulera Lynx första jaktprovsmeritering. Förutom ett stiligt värmetäcke låg ett brev till Lynx i paketet:

 

-----

Kjaere Lynx

 

Fra din mamma Jaana har vi fått vite at du har blitt premiert på jaktprøve i Klimpfjell. Bra gjort Lynx, vi er stolte av deg.

Din mamma sier ellers om deg er du er stor og veldig glad, har enorm løplyst og er flink til å behandle fugl. Bra!!

 

Alle som blir jaktprøvepremiert av Vessinglias valper, får en erkjennelse fra oss. Denne gangen har vi valgt å dele ut varmedekken. Dekkenet vi sender deg er lett og varmt, vann og vindtett. Snø og is fester seg ikke til dekkenet hverken på utsiden eller på insiden.

 

Du må be din mamma om hjelp till å prove dekkenet. Håper at det passer og at du kan bruke det til høsten og vintern.

 

Igjen gratulerer Lynx med jaktprøvepremieringen og lykke til videre. Vi tror du har en stor fremtid enten det gjelder apportdisiplinene, fuglejakt, jaktprøver eller drag. Din mor och halvsyster er stolte av deg.

 

Hilsen fra oss i Vessinglias Kennel

Ine og Tuva - Kristin og Trygve

 

-----------

 

Uppfödare som stöttar och sporrar till fortsatt utveckling och kanske en eller annan framgångar är guld värd. Stort tack för alla gratulationer och varma ord. Varje gång Kristin och Trygve hör av sig blir man varm i hjärtat!

 

Vi ses! //Jaana & Peter - Lynx & Jagr & Iver

Kommentera gärna inlägget:

Söndag kväll - vi ligger uttröttade men lyckliga efter en just avslutad träningshelg med Altersundets kennel.

Fredagens framgångar på eftersök- och viltspårprov gav en bra start för resten av helgen. Vädret var också med oss. Soligt men inte för varmt. Ibland lyckas man beställa rätt. Under helgen var fokus satt på apporten, men som vanligt blir det en stor dos av lite och varje. Stopp... inkallning... nejkommando... ledarskapsdiskussioner... stadga...korrigering och beröm etc. Vi såg de flesta av hundarna redan ifjol och kunde nu snabbt konstatera att ägarna jobbat på bra. Flera övningar kunde göras mer avancerade än vi planerat - mycket kul! Att få se duktiga hundar och förare som verkligen vill förbättra sitt samarbete med sin jycke är otroligt kul och inspirerande. Man blir sugen att jobba mer och bättre även med sin egen hund. 

 

Stort tack till alla kursdeltagare och Ann-Helen Altersundets Kennel. Stort tack även till Lilian Westerlund för all markservice.


Vi ses nästa gång! //Peter & Jaana

 

-------------------------------------------------------------- 

 

 

Kommentera gärna inlägget:

I väntan på bilder från helgen får en gammal kursbild symbolisera det vi ibland måste göra - ta diskussionen om vem det är som bestämmer. En kursdeltagare gav en bild av hans ledarskap med orden "hemma så bestämmer jag i alla fall över en sak - toalocket, ibland lämnar jag det uppe..."

En något hektisk dag. Upp tidigt, Peter la hallgolvet, jag förberedde lördagens middag för 15 pers. En bra start på en fredagmorgon :)

 

Sedan ut i spårskogen för att lägga blodspår. Vid 12-tiden var det dags att starta Lynx i anlagsklass, gick riktigt fint och han blev godkänd. Stort grattis till Lilian & Kyra, AnnHelene och Yxi och Micke, Stina & Nitro som oxå fixade godkänt! Carola och Ninni fick ett felskär i en ytterkurva med kommer fixa sitt uppdrag inom kort.

 

Hem och fixa lite för gästerna, sedan ut i skogen igen, den här gången eftersöksprov, spår & vatten för Jagr & Lynx. Peter & Jagr gjorde en solid prestation som resulterade 10-10 i ÖKL, med det så har Jagr sina två ettor i öppenklass och kan när det passar gå vidare mot elitklass. Lilljagge som just fyllt 21 månader.

 

Lynx ställde galant om till att apportera mås och belönades med 10-10 i UKL, med det får han ut sitt andrapris i unghundsklass och kan lägga J-titeln till sitt namn. Flink gutt!!!

 

Stort grattis till Ingbritt & Nike 10-10UKL, Micke & Nitro EG-6UKL (på första provstarten någonsin, ett himla bra försök som med lite mer rutin kommer ge fullt betyg), Britt-Marie & Ruziak 10-10 ÖKL, AnnHelene & Chica 10-10ÖKL och Lilian & Kyra 10-8ÖKL för jättefina prestationer.

 

Kvällen blev sen, så det var dags för middag i garaget strax efter 22. Skratten var många och hundsnacket höll hög kvalitet, ett härligt gäng är samlat för att träna och ha skoj tillsammans!

 

Stort tack till Gundhild Björne, Ivan Olsson & Lilian Westerlund för er hjälp vid viltspårprovet och Dick Skarin, Svante Morén och Fredrik Stenlund, för er hjälp vid eftersöksprovet.

 

Tjohoo!

/Jaana

Hej - till helgen bär det till igen!

 

Altersundets Kennel samlar sina senaste valpköpare för en intensiv träningshelg hemma hos oss i Söderbodan. Det ska bli kul att se lite nya och gamla bekantskaper jobba med sina hundar.

 

Målsättningen är som vanligt hög - vi ska ha riktigt kul!

 Alla som kommer ska känna sig varmt välkomna.

Vi ses på fredag! //Peter & Jaana

 

 

 

Program och information:

 

Jobbiga i och uppgångar ur vattnet ska tränas det med...
Ann Helen Widén visar hur en snygg avlämning ser ut...
Vi hoppas få se någon riktigt ung krabat i år igen...
Ifjol var vädret nog så varmt ute på fälten...
Det lär bli livade diskussioner i vårt garage igen...

Kommentera gärna inlägget:

Hej - har du bokat in 16 juli?

 

Läs vad som gäller...

 

Ta med hunden...
Ta med hagelbössan...
Ta med lite tävlingsinstinkter...
Ta med något att äta...t ex grillad fasan :-)

Kommentera gärna inlägget:

Hej igen!

 

Idag har vi fått tillökning!

 

Jag tog en liten men välförtjänt paus i köksbygget - grabbarna behövde rastas och jag var lite less. Vi tog en sväng ner mot havet för att fågelskåda lite, i kombination med lite stadgeövningar. På väg genom hagen fick jag syn på en fasanhöna som kryssade sig fram i gröngräset. Jag platsade Iver, Jagr och Lynx - och smög själv närmare. Hönan ville inte ta till vingarna, vilket förbryllade en aning. Men förklaringen var ca 8 brun-randiga kycklingar i hennes släptåg - underbart trevligt! Jag backade tillbaka till hundarna och smög ner till piren, där vi fortsatte enligt nämda plan.

 

Detta var dock inte den enda tillökningen, som skulle beskådas. Broder Patrik och hans Sussi var idag just hemkomna från BB där en liten tös ploppat ut. Jag var just på väg att beskåda underverket över en utlovad kopp kaffe, då Lilian Westerlund ringde. Hon var sugen på att köra några vattenapporter i vår lilla skogstjärn. Det enda rationella var givetvis att vända hem i oförrättat ärende. Flickebarnet skulle förmodligen inte invända mot min försening, eller förövrigt ha några bestående minnen från vårt första möte. Naturen har allt tänkt ut det hela rätt bra ändå.

 

Hur gick det då? Jodå, vattnet gick bara bra, och flickebarnet såg sen ut som jag hade föreställt mig- liten och påtagligt obekymrad över all uppståndelse hon ställ till med. Men jag anade en glimt i flickans ögon som sa något i stil med..."vänta bara" !

 

På återseende! //Peter

Kommentera gärna inlägget:

Just nu skruvar vi köksskåp...Enligt ritningen ska det bli fint!

Hej igen,

 

Just nu är det mycket att stå i.

 

- Förra veckan avverkade jag Peter i Tyskland. Sparris, färsköl och ehec-gurka sliter på kroppen...

- Hemmavid växer kök och badrum sakta fram. Man börjar ana ett slut, på bankkontot...

- Hundarna drillas vidare i spår-och vattenapportens ädla konst...

- Jaana och mor Ingalill har just flaxat iväg till Prag för lite välförtjänt avkoppling...

 

Vi ses!

Man klarar sig rätt bra även utan kök...
Mums...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv